zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De vier geboden voor stressvrij videobellen

Offday? Gebruik de Touch-Up functie

18 december 2020 - Na maanden van 'Zoomen' en 'Teamsen'hebben de meeste kantoortijgers het werken op afstand onder de knie. Toch zien we veel mensen die virtueel niet goed te verstaan zijn, elkaar verblinden met tegenlicht of hun camera gewoon helemaal uitzetten. Aangezien online vergaderen ongetwijfeld een vast onderdeel van ons zakelijke leven blijft, is het hoog tijd dat we onze online uitstraling perfectioneren.

Wilco Ravestein, Country Manager Benelux bij Paessler, houdt zich daarom aan deze vier geboden voor online meetings, die u hopelijk ook op weg helpen.


 
1. Gij zult goed verbonden zijn
Het is frustrerend om naar elkaar te luisteren wanneer we el.aar..iet….oed…..ku…..ver..aan. En het helpt ook niet als video’s in stukjes g/e/h/a/k/t zijn. Video en audio livestreams zijn de ultieme test voor de kwaliteit van de internetverbinding; ze leggen de nadruk op verbindingsproblemen die we zelden ondervinden door alleen maar op het web te surfen. Ze vallen ook niet op wanneer we Spotify, Netflix of YouTube gebruiken, omdat deze diensten allemaal gebruikmaken van "buffering"-concepten die zulke haperingen verbergen.
Ravestein heeft daarom de volgende tips voor een betrouwbare internetverbinding: "Vermijd WiFi bij een instabiele verbinding: het is vaak beter om uw device rechtstreeks met de internetrouter te verbinden via een kabel in plaats van via WiFi, vooral als de router verder dan een paar meter verwijderd is, er muren zijn voor het signaal om over te steken, of als u in een gebouw met veel WiFi-netwerken woont. Koop een lange ethernetkabel en - als uw computer geen ethernetpoort heeft - een ethernet-naar-USB-adapter. Dit is een van de grootste budget-verbeter-uw-online-meetings truc! Controleer ook de bandbreedte. D e een snelheidstest om de connectiviteit met het internet te controleren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van SpeedTest.net. En controleer de bandbreedte in uw lokale netwerk. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de gratis versie van PRTG-netwerkmonitor gebruiken. En als blijkt dat u het thuis echt niet van het internet moet hebben: gebruik uw persoonlijke mobiele hotspot met 4G of tegenwoordig zelfs 5G."
 
2: Gij zult goed klinken
Als u veel presentaties of trainingen geeft, is goed geluid belangrijk. Het kan behoorlijk irritant zijn voor anderen als ze u nauwelijks kunnen verstaan. Voor online vergaderingen is fatsoenlijk geluid eigenlijk belangrijker dan uw uiterlijk. Het goede nieuws is dat het relatief makkelijk is om het geluid te verbeteren.
Ravestein heeft ook hiervoor een paar tips: "Zorg dat de microfoon maximaal vijftien cm bij uw mond verwijderd is en adem niet voortdurend in de microfoon; dat zal uw gesprekpartners gek maken. Gebruik ook altijd oortjes of een koptelefoon. Last van achtergrondgeluiden? Mute uzelf zoveel mogelijk en zet in het geval van Zoom de noise cancellation optie bij Settings/Audio/Advanced op Agressive."
 
3: Gij zult goed worden verlicht.
Kent u dat? Uw gesprekspartner zit met de rug naar het raam en verandert onmiddellijk in een Star Wars Emperor-type. We zijn het er allemaal over eens dat dit niet de manier is om een goede indruk achter te laten. Ravestein: "Zet één of twee lampen achter de camera/laptop om uw gezicht te verlichten. Controleer ook altijd uw eigen videobeeld om te zien of uw gezichtsuitdrukkingen goed zichtbaar zijn."
 
4: Gij zult er goed uitzien
Hoewel goede audio het wint van video, wil het oog toch ook wat. Met een paar eenvoudige trucs maakt u een goede indruk, terwijl de joggingbroek gewoon aan kan blijven. "Niemand wil in uw neus kijken", merkt Ravestein droogjes op. "De camera moet zich net iets boven ooghoogte bevinden. Zet bijvoorbeeld wat dozen of dikke boeken onder uw laptop. U ziet er zoveel beter uit met deze truc! Hoe rommelig uw thuiskantoor ook is, gebruik liever geen virtuele achtergronden en vermijd zo mogelijk uw ingebouwde camera: de meeste laptops hebben vuile, piepkleine sensoren en bieden een vreselijke beeldkwaliteit. Met uitzondering van iPad Pro en iPad Air (2020) kunt u overwegen om een externe camera aan te schaffen voor een extra goede look."
 
Voor de Zoom-gebruikers sluit Ravestein af met een bonustip: "Heeft u een offday? Zet de ‘Touch up my appearance’-functie aan voor een gladde photoshop-look!"
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
 Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
 Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Impact thuiswerken zichtbaar op netwerk KPN
 Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
 Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal
 Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10