zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De vier geboden voor stressvrij videobellen

Offday? Gebruik de Touch-Up functie

18 december 2020 - Na maanden van 'Zoomen' en 'Teamsen'hebben de meeste kantoortijgers het werken op afstand onder de knie. Toch zien we veel mensen die virtueel niet goed te verstaan zijn, elkaar verblinden met tegenlicht of hun camera gewoon helemaal uitzetten. Aangezien online vergaderen ongetwijfeld een vast onderdeel van ons zakelijke leven blijft, is het hoog tijd dat we onze online uitstraling perfectioneren.

Wilco Ravestein, Country Manager Benelux bij Paessler, houdt zich daarom aan deze vier geboden voor online meetings, die u hopelijk ook op weg helpen.


 
1. Gij zult goed verbonden zijn
Het is frustrerend om naar elkaar te luisteren wanneer we el.aar..iet….oed…..ku…..ver..aan. En het helpt ook niet als video’s in stukjes g/e/h/a/k/t zijn. Video en audio livestreams zijn de ultieme test voor de kwaliteit van de internetverbinding; ze leggen de nadruk op verbindingsproblemen die we zelden ondervinden door alleen maar op het web te surfen. Ze vallen ook niet op wanneer we Spotify, Netflix of YouTube gebruiken, omdat deze diensten allemaal gebruikmaken van "buffering"-concepten die zulke haperingen verbergen.
Ravestein heeft daarom de volgende tips voor een betrouwbare internetverbinding: "Vermijd WiFi bij een instabiele verbinding: het is vaak beter om uw device rechtstreeks met de internetrouter te verbinden via een kabel in plaats van via WiFi, vooral als de router verder dan een paar meter verwijderd is, er muren zijn voor het signaal om over te steken, of als u in een gebouw met veel WiFi-netwerken woont. Koop een lange ethernetkabel en - als uw computer geen ethernetpoort heeft - een ethernet-naar-USB-adapter. Dit is een van de grootste budget-verbeter-uw-online-meetings truc! Controleer ook de bandbreedte. D e een snelheidstest om de connectiviteit met het internet te controleren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van SpeedTest.net. En controleer de bandbreedte in uw lokale netwerk. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de gratis versie van PRTG-netwerkmonitor gebruiken. En als blijkt dat u het thuis echt niet van het internet moet hebben: gebruik uw persoonlijke mobiele hotspot met 4G of tegenwoordig zelfs 5G."
 
2: Gij zult goed klinken
Als u veel presentaties of trainingen geeft, is goed geluid belangrijk. Het kan behoorlijk irritant zijn voor anderen als ze u nauwelijks kunnen verstaan. Voor online vergaderingen is fatsoenlijk geluid eigenlijk belangrijker dan uw uiterlijk. Het goede nieuws is dat het relatief makkelijk is om het geluid te verbeteren.
Ravestein heeft ook hiervoor een paar tips: "Zorg dat de microfoon maximaal vijftien cm bij uw mond verwijderd is en adem niet voortdurend in de microfoon; dat zal uw gesprekpartners gek maken. Gebruik ook altijd oortjes of een koptelefoon. Last van achtergrondgeluiden? Mute uzelf zoveel mogelijk en zet in het geval van Zoom de noise cancellation optie bij Settings/Audio/Advanced op Agressive."
 
3: Gij zult goed worden verlicht.
Kent u dat? Uw gesprekspartner zit met de rug naar het raam en verandert onmiddellijk in een Star Wars Emperor-type. We zijn het er allemaal over eens dat dit niet de manier is om een goede indruk achter te laten. Ravestein: "Zet één of twee lampen achter de camera/laptop om uw gezicht te verlichten. Controleer ook altijd uw eigen videobeeld om te zien of uw gezichtsuitdrukkingen goed zichtbaar zijn."
 
4: Gij zult er goed uitzien
Hoewel goede audio het wint van video, wil het oog toch ook wat. Met een paar eenvoudige trucs maakt u een goede indruk, terwijl de joggingbroek gewoon aan kan blijven. "Niemand wil in uw neus kijken", merkt Ravestein droogjes op. "De camera moet zich net iets boven ooghoogte bevinden. Zet bijvoorbeeld wat dozen of dikke boeken onder uw laptop. U ziet er zoveel beter uit met deze truc! Hoe rommelig uw thuiskantoor ook is, gebruik liever geen virtuele achtergronden en vermijd zo mogelijk uw ingebouwde camera: de meeste laptops hebben vuile, piepkleine sensoren en bieden een vreselijke beeldkwaliteit. Met uitzondering van iPad Pro en iPad Air (2020) kunt u overwegen om een externe camera aan te schaffen voor een extra goede look."
 
Voor de Zoom-gebruikers sluit Ravestein af met een bonustip: "Heeft u een offday? Zet de ‘Touch up my appearance’-functie aan voor een gladde photoshop-look!"
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
 Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
 Dit zijn de vijf meest gegoogelde HR-thema's van 2020
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Impact thuiswerken zichtbaar op netwerk KPN
 Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
 Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal
 Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Is technologie onze reddingsboei tijdens lockdown?
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10