zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Guilty pleasures tijdens thuiswerken vragen om meer cyberbewustzijn

Werknemer vindt het prettig om naakt of in ieder geval casual thuis te werken

15 december 2020 - Het was even wennen, maar inmiddels zien velen ook de voordelen van thuiswerken in. Zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky, naar het gedrag van 8.000 MKB-werknemers, dat elf procent van de respondenten graag zonder kleren werkt. Andere heimelijke geneugten die het thuiswerken met zich meebrengt zijn uitslapen door de week (36 procent), binge-watchen op Netflix (23 procent) en buiten werken in de tuin of op een balkon (27 procent).

Terwijl onze werkomgeving dit jaar voor velen van ons verschoof van beveiligde kantoren naar keukentafels, was het een uitdaging om werk en privé met elkaar in evenwicht te brengen. Volgens het World Economic Forum werden werknemers die op afstand werkten, dit jaar geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn, zoals de druk op de kinderopvang en digitale connectiviteit. Toch was het niet voor iedereen kommer en kwel.Comfortabele kleding
Afgezien van naakt werken, voorbehouden aan een kleinere groep, heeft een groot deel van de respondenten baat gehad bij werken in comfortabele kleding en 48 procent geeft aan dit in de toekomst te willen blijven doen. Ook het wegvallen van het woon-werkverkeer maakte werknemers gelukkiger, omdat ze vijf minuten voordat het werk begon wakker konden worden en deed ruim een derde overdag graag een dutje.
27 procent van de mensen blijft de voordelen van het nieuwe normaal ontdekken en werkt graag buiten in de tuin of op een balkon en 23 procent slaagt er zelfs in om Netflix op het werk te binge-watchen. Andere geneugten waar werknemers de voorkeur aan geven, zijn meer tijd voor videogames (achttien procent), afhaallunches (zestien procent) en minder douchen (acht procent).
Deze ‘relaxte modus’ leidt niet alleen tot winst, maar vraagt ook om verantwoordelijkheid als het gaat om digitale veiligheid. Het hebben van betrouwbare beveiligingsoplossingen op al onze apparaten is cruciaal om onze individuele privacy te beschermen, terwijl we genieten van nieuwe manieren om tot rust te komen.
 
Veilige apparaten
Zorg ervoor dat apparaten veilig blijven bij zowel werk, als persoonlijk gebruik:
•              Deel geen persoonlijke informatie en geef geen toegang tot uw accounts aan derden, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Dit verkleint de kans dat het op internet wordt gevonden.
•              Van naakt werken, tot gewoon waarde hechten aan privacy: pas een webcamcover toe of gebruik ingebouwde webcambescherming in Kaspersky Security Cloud die ongeautoriseerde toegang tot de camera voorkomt. Deze complete beveiligingsoplossing maakt privacy, gegevens en financiële bezittingen beveiligd met een uitgebreide set tools, waaronder een VPN, betalingsbeveiliging, wachtwoordbeveiliging, pc-opschoning, Wi-Fi-bewaking thuis en ouderlijk toezicht.
•              Gebruik Privacy Checker om sociale mediaprofielen te configureren op basis van het verkozen privacy-niveau. Hierdoor wordt het voor derden moeilijker om – ongewenst - gevoelige persoonlijke informatie te vinden.
•              Beveilig Wi-Fi. Aangezien de meeste routers een standaard gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen de standaardreferenties van de router gemakkelijk op internet worden gevonden. We raden aan een nieuw wachtwoord in te stellen en de firmware van de router bij te werken.
•              Gebruik een betrouwbare beveiligingsoplossing, zoals Kaspersky Password Manager om unieke wachtwoorden voor elk account te genereren en te beveiligen en weersta de verleiding om steeds hetzelfde wachtwoord te gebruiken.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen
 Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen
 De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Oppas helpt thuiswerkende ouders steeds vaker uit de brand
 De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
 Cybercriminelen richten hun pijlen in 2021 op thuiswerkers
 Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
 
 
reacties
 
SEO Bureau  |   | 
15-12-2020
 | 
15:43 uur
Ik ben voorstander van comfortabele kledij op de werkvloer. Iedereen moet kunnen dragen waar hij of zij zich goed in voelt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10