zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem

Bij twijfel: bedek uw tattoo

20 oktober 2020 - Als u gaat solliciteren, hoeft u niet eerst uw tattoos en piercings te bedekken. Dat is althans de mening van bijna 90 procent van de bezoekers van Sollicitatiedokter.nl, zo blijkt uit recent onderzoek van het platform. Slechts 12,5 procent van de Sollicitatiedokter-bezoekers vindt dat werkzoekers hun tattoos en piercings wél moeten verbergen bij een sollicitatiegesprek.

Aan het onderzoek deden 281 mensen mee. Afgetekende cijfers, zou u denken. Toch leggen recruiters Jesse Geul en Xandra Drost aan Sollicitatiedokter.nl uit dat u als sollicitant er goed aan doet tattoos en piercings voor een gesprek toch te bedekken.


 "Ik heb niet meegedaan aan dit onderzoek," vertelt freelance recruiter Xandra, "maar als ik dat had gedaan, had ik bij de 90 procent gezeten die een tatoeage en een piercing prima vinden. Toch merk ik bij opdrachtgevers soms dat zij er anders in staan. Zij willen een bepaalde representativiteit uitstralen en kunnen die uitstraling niet met tattoos en piercings rijmen."

Het levert u niets op
Jesse Geul, die als recruiter bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst werkt, zit in hetzelfde kamp als Xandra. "Persoonlijk zou ik nooit iemand afwijzen omdat hij of zij een piercing of tatoeage heeft, zolang die binnen de perken blijft. Maar ik zou werkzoekers toch aanraden nog eens goed na te denken voor ze op sollicitatiegesprek gaan zonder hun tattoos en piercings te verbergen.
 Het gaat u namelijk niets opleveren, tenzij u solliciteert in de creatieve sector misschien. En de kans bestaat nog altijd dat iemand wel aanstoot aan tattoos en piercings neemt. Speel dus op zeker en bedek uw tatoeages en piercings voor u naar uw sollicitatiegesprek afreist."

Een bepaalde indruk
Dat er nog altijd mensen bestaan die tattoos en piercings bij een sollicitatie onacceptabel vinden, blijkt uit de reacties die in het Sollicitatiedokter-onderzoek werden achtergelaten.
Alhoewel de anti-tattoo en piercing bezoekers in de minderheid zijn, liegen hun reacties er niet om. "Heeft geen direct een bepaalde indruk, zegt een respondent, die daarmee impliceert dat de bepaalde indruk beslist geen goede is. "Piercings en tatoeages zijn iets voor in het privéleven, die hoeven niet zichtbaar te zijn tijdens een sollicitatiegesprek," vindt een ander.

Afleidend
Naast werkzoekers, namen ook mensen aan de andere kant van het sollicitatiegesprek aan het onderzoek deel. "Ik neem regelmatig gesprekken af en vind piercings en tatoeages daarbij afleiden van waar het sollicitatiegesprek omdraait", laat een anonieme recruiter in het onderzoek weten.

Bij twijfel: bedekken
Al met al adviseert Sollicitatiedokter werkzoekers om bij twijfel hun tattoos en piercings te bedekken. "Het nieuwe onderzoek geeft aan dat mensen tegenwoordig nauwelijks aanstoot nemen aan tattoos en piercings", vertelt Sollicitatiedokter-directeur Willem Eekels. "Toch is er nog altijd een groep mensen die ze wel als ongepast ervaren. Daarom is ons advies om tatoeages en piercings te verbergen wanneer u ergens gaat solliciteren. Die moeite kan zomaar beloond worden. Als u representatief overkomt, kan dat immers net het laatste zetje richting een nieuwe baan betekenen."
Eekels vervolgt: "Alleen als u gaat solliciteren bij een baan waar u zeker weet dat een tattoo of een piercing gewaardeerd wordt, kunt u dit advies negeren."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 88 procent verwacht komend jaar een cyberaanval op klantdata
 Nederlandse bedrijven sluiten wereldwijd hoogste verzekering af tegen ransomware-aanvallen
 Haal in vier stappen het maximale uit uw softwaregebruik
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een vijfde keurt tattoos op kantoor af
 Tattoos op de werkvloer steeds meer geaccepteerd
 Tattoo vermindert kans op werk
 FNV wil richtlijn over piercings, hoofddoekjes en dresscodes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Hoe maak je geweldige onderwerpregels: 40 voorbeelden [white paper]
In dit white paper van Spotler vind je een verzameling van 40 onderwerpregels waar je gegarandeerd mee opvalt in de inbox van je ontvangers. Daarnaast krijg je do's en don'ts van onderwerpregels en leer je hoe je deze het beste kunt testen. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
reacties
Sectorplannen Transport en Logistiek: Banenmagneet voor de sector (1) 
Kwart werknemers: 'Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie' (1) 
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend (1) 
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
top10
Wachten in Zoomvergaderingen kost bijna 8. 000 euro per jaar
Van data-verzamelaar naar een data-gedreven bedrijfsmodel
Een op drie werkenden vindt baan saai
Cao-drukte in juni tekent inhaalslag
Corona zorgt voor makkelijk te benaderen maar moeilijk te werven kandidaten
Eén op de drie ongetrainde medewerkers vormt risico voor de veiligheid
Door op te komen voor LGBTQ+-inclusie ontstaan betere bedrijven en samenlevingen
Kwart werknemers: 'Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie'
Thuiswerken zorgt voor afname in complimenten over werkprestaties
Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur
meer top 10