zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem

Bij twijfel: bedek uw tattoo

20 oktober 2020 - Als u gaat solliciteren, hoeft u niet eerst uw tattoos en piercings te bedekken. Dat is althans de mening van bijna 90 procent van de bezoekers van Sollicitatiedokter.nl, zo blijkt uit recent onderzoek van het platform. Slechts 12,5 procent van de Sollicitatiedokter-bezoekers vindt dat werkzoekers hun tattoos en piercings wél moeten verbergen bij een sollicitatiegesprek.

Aan het onderzoek deden 281 mensen mee. Afgetekende cijfers, zou u denken. Toch leggen recruiters Jesse Geul en Xandra Drost aan Sollicitatiedokter.nl uit dat u als sollicitant er goed aan doet tattoos en piercings voor een gesprek toch te bedekken.


 "Ik heb niet meegedaan aan dit onderzoek," vertelt freelance recruiter Xandra, "maar als ik dat had gedaan, had ik bij de 90 procent gezeten die een tatoeage en een piercing prima vinden. Toch merk ik bij opdrachtgevers soms dat zij er anders in staan. Zij willen een bepaalde representativiteit uitstralen en kunnen die uitstraling niet met tattoos en piercings rijmen."

Het levert u niets op
Jesse Geul, die als recruiter bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst werkt, zit in hetzelfde kamp als Xandra. "Persoonlijk zou ik nooit iemand afwijzen omdat hij of zij een piercing of tatoeage heeft, zolang die binnen de perken blijft. Maar ik zou werkzoekers toch aanraden nog eens goed na te denken voor ze op sollicitatiegesprek gaan zonder hun tattoos en piercings te verbergen.
 Het gaat u namelijk niets opleveren, tenzij u solliciteert in de creatieve sector misschien. En de kans bestaat nog altijd dat iemand wel aanstoot aan tattoos en piercings neemt. Speel dus op zeker en bedek uw tatoeages en piercings voor u naar uw sollicitatiegesprek afreist."

Een bepaalde indruk
Dat er nog altijd mensen bestaan die tattoos en piercings bij een sollicitatie onacceptabel vinden, blijkt uit de reacties die in het Sollicitatiedokter-onderzoek werden achtergelaten.
Alhoewel de anti-tattoo en piercing bezoekers in de minderheid zijn, liegen hun reacties er niet om. "Heeft geen direct een bepaalde indruk, zegt een respondent, die daarmee impliceert dat de bepaalde indruk beslist geen goede is. "Piercings en tatoeages zijn iets voor in het privéleven, die hoeven niet zichtbaar te zijn tijdens een sollicitatiegesprek," vindt een ander.

Afleidend
Naast werkzoekers, namen ook mensen aan de andere kant van het sollicitatiegesprek aan het onderzoek deel. "Ik neem regelmatig gesprekken af en vind piercings en tatoeages daarbij afleiden van waar het sollicitatiegesprek omdraait", laat een anonieme recruiter in het onderzoek weten.

Bij twijfel: bedekken
Al met al adviseert Sollicitatiedokter werkzoekers om bij twijfel hun tattoos en piercings te bedekken. "Het nieuwe onderzoek geeft aan dat mensen tegenwoordig nauwelijks aanstoot nemen aan tattoos en piercings", vertelt Sollicitatiedokter-directeur Willem Eekels. "Toch is er nog altijd een groep mensen die ze wel als ongepast ervaren. Daarom is ons advies om tatoeages en piercings te verbergen wanneer u ergens gaat solliciteren. Die moeite kan zomaar beloond worden. Als u representatief overkomt, kan dat immers net het laatste zetje richting een nieuwe baan betekenen."
Eekels vervolgt: "Alleen als u gaat solliciteren bij een baan waar u zeker weet dat een tattoo of een piercing gewaardeerd wordt, kunt u dit advies negeren."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden
 Minder negatieve vooroordelen rondom werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis
 Acht cybersecurity trends voor 2021
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een vijfde keurt tattoos op kantoor af
 Tattoos op de werkvloer steeds meer geaccepteerd
 Tattoo vermindert kans op werk
 FNV wil richtlijn over piercings, hoofddoekjes en dresscodes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
top10
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
De tien ingrediënten van elk succesvol project
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
meer top 10