zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekenden niet bang voor COVID

97 procent solliciteert ondanks virusnaar banen buitenshuis

6 oktober 2020 - Ruim 97 procent van werkzoekenden solliciteert momenteel naar banen waarvoor ze de deur uit moeten. Dat doen ze ondanks het verhoogde gevaar om besmet te raken met het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat Sollicitatiedokter.nl verrichtte onder zijn eigen bezoekers.

Slechts dre procent van de respondenten neemt het zekere voor het onzekere en solliciteert tijdens de coronapandemie alleen op banen waarbij ze thuis kunnen werken.


Uit de cijfers blijkt dat werkzoekenden bijna unaniem bereid zijn hun kansen op besmetting te verhogen, in ruil voor de kans op een nieuwe baan. Het onderzoek liep tussen 18 september en 2 oktober. Sollicitatiedokter voelde ervoor meer dan 400 werkzoekers aan de tand.
 
Nieuwe maatregelen kabinet veranderen niets
Opvallend is dat de resultaten niet noemenswaardig veranderden nadat het kabinet op 28 september nieuwe maatregelen aankondigde om het coronavirus in te perken. Het advies van de Nederlandse overheid veranderde op die dag van ‘werk zoveel mogelijk thuis’ naar ‘werk thuis, tenzij dat echt niet anders kan’.
 
De andere drie procent
Slechts drie procent van de werkzoekers die de afgelopen twee weken meededen aan het onderzoek op Sollicitatiedokter.nl, zegt wel alleen te solliciteren op thuiswerkbanen vanwege de pandemie. "Ik ben bang dat ik ziek word", laat een gebruiker weten. "De overweging speelt nu zeker mee," schrijft een ander. "Ik heb geen zin om nu in een winkel te werken en veel fysieke klantcontacten te hebben".
 
Cijfers verrassen enigszins
Sollicitatiedokter-directeur Willem Eekels had verwacht dat de meeste werkzoekers ondanks het coronavirus gewoon naar werk buitenshuis zouden solliciteren. Het overweldigend hoge percentage van 97 procent verbaast hem echt wel.
 "We hadden verwacht dat mensen iets terughoudender zouden zijn om tijdens de coronacrisis buitenshuis te solliciteren," vertelt Eekels. "Vooral nadat het kabinet zijn thuiswerkadvies wijzigde, dachten we dat de voorzichtigheid onder werkzoekenden zou toenemen. Dat is niet gebeurd. Het feit dat slechts drie op de 100 werkzoekers alleen op thuiswerkbanen solliciteert, verbaast me dan ook."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
 Een op de tien jonge werkzoekenden solliciteert liefst via WhatsApp
 Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie
 Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10