zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk

Elf procent van de professionals fietst minimaal eens per week naar het werk

24 september 2020 - ALD Automotive deed onder bijna 1.500 werkende Nederlanders onderzoek naar het fietsgebruik. Hoe vaak fietsen zij naar het werk, wat zijn de beweegredenen en hoe ver zijn zij bereid om te fietsen? Voor Fiets naar uw Werk Dag, dit jaar op donderdag 24 september, hebben we de volgende feiten verzameld.

Zeker 96 procent van de werkende Nederlanders heeft een fiets. En het grootste deel van de professionals gebruikt het voor woon-werkverkeer (63 procent). 34 procent geeft aan nooit naar het werk te fietsen omdat zij vinden dat ze te ver weg wonen van het werk, geen fiets hebben of de auto nodig hebben voor het werk.


 
Jongeren fietsen het meest
Van de groep die wel naar het werk fietst doet 19 procent dat elke dag. De groep 18 tot 29-jarigen heeft hierin het grootste aandeel met 26 procent, de groep 60+ volgt daarop met 24 procent. dertien procent stapt drie tot vier dagen per week op de fiets en elf procent een à twee keer per week. Acht procent van alle professionals geeft aan alleen met mooi weer te fietsen. Door COVID-19 denkt 30 procent nu wel vaker de fiets naar het werk te pakken.
Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director: "U ziet dat de vraag naar een andere manier van reizen mede door COVID-19 toeneemt. Er is onder meer een groeiende vraag naar individueel vervoer zoals de fiets, omdat dat voor nu veiliger is. Werkgevers komen steeds vaker bij ons met de vraag hoe ze een e-bike in het leaseaanbod kunnen meenemen." 
 
Professionals in het westen fietsen het meest, Friezen en Groningers het minst
De provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht zijn het best vertegenwoordigd in de groep die dagelijks fietst. In deze provincies stapt 31 procent elke dag op de fiets. 30 procent van de professionals die dagelijks fietst, woont in de grote stad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en randgemeenten). In de zuidelijke provincies (Noord Brabant, Limburg en Zeeland) fietst 21 procent elke dag naar het werk. Overijssel, Gelderland en Drenthe volgen met veertien procent. Friesland en Groningen sluiten de rij met vier procent van de professionals die elke dag naar het werk fietst.
 
Lange afstanden
Opvallend is dat men best bereid is flinke afstanden af te leggen. 50 procent vindt vijftien kilometer naar het werk fietsen een acceptabele afstand. Er zijn zelfs uitschieters van professionals die hun hand niet omdraaien voor een afstand van 25 tot 35 kilometer (dertien procent). Op de vraag op wat voor fiets zij het liefste naar het werk fietsen, doet 43 procent dat bij voorkeur op een e-bike die tot 25 km per uur kan, 39 procent stapt liever op een reguliere stadsfiets en negen procent gaat voor snelheid en kiest de speed pedelec.
 
Vitaliteit en duurzaamheid
Vitaliteit (81 procent) en duurzaamheid (43 procent) zijn de belangrijkste redenen om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. Een kwart van de professionals noemt COVID-19 als een reden is naar het werk te fietsen. Lonneke van der Horst: "Momenteel is iedereen nog bewuster bezig met zijn of haar gezondheid en het milieu. De fiets past natuurlijk heel goed in dat plaatje." Tot slot zijn de kosten voor veel professionals een motivatie om te fietsen. 56 procent vindt de fiets vooral een goedkoper alternatief voor de auto of het ov.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
 Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
 CIO’s ervaren druk van digitale transformatie en cloudcomplexiteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
 Kwart professionals verwacht vaker te fietsen door corona
 Vijf Do’s en Don’ts voor gebruikers van een e-bike
 E-bike van de zaak biedt uitkomst voor woon-werkverkeer
 
reacties
 
zzpboekhouder  |   | 
24-09-2020
 | 
13:56 uur
ook voor de zzp'er is de fiets van de zaak interessant. ietsen op kosten van de zaak is hot.
Vele zzp’ers hebben een zittend beroep en hebben een tekort aan beweging. Fietsen is gezond, u hoeft niet elke dag naar de sportschool en u komt meer ontspannen op uw opdracht – of thuis – aan.

Daarnaast zit er een groot fiscaal voordeel aan het kopen van een fiets van de zaak.

Als u voor € 1000 euro exclusief btw een fiets koopt en u betaalt dus €1.210. Dan kunt u als zzp’er de € 210 aan btw verrekenen met de te betalen omzetbelasting.

De resterende € 1.000 euro staat als activa op de balans en is in vijf jaar aftrekbaar als kosten. Ga uit van een gemiddeld voordeel van zo’n 40 procent aan Inkomstenbelasting -IB- over € 1.000. De fiets waarvoor u in de winkel nog €1.210 heeft betaald, kost u dan netto slechts € 600.podocarp

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (1) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
OOBE maar dan wel PnP
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10