zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op drie werkenden wil coronabonus

46 procent heeft tijdens coronacrisis harder gewerkt dan voorheen

16 juli 2020 - Maar liefst 36 procent van de werkende Nederlanders vindt dat zij een bonus verdienen vanwege hun extra inzet in de afgelopen maanden. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlandse werknemers in loondienst, uitgevoerd door Panelinzicht. Bijna de helft van alle ondervraagden zegt gedurende de coronacrisis harder te hebben gewerkt dan in de periode daarvoor.

Ondanks dat er nauwelijks verschil bestaat tussen het percentage mannen (47 procent) en vrouwen (45 procent) dat zegt harder te hebben gewerkt tijdens de coronacrisis, vinden opvallend meer mannen dat zij hiervoor een tegemoetkoming moeten krijgen. Zo stelt maar liefst 39 procent van de mannelijke werknemers dat ze een coronabonus verdienen, tegenover slechts 33 procent van hun vrouwelijke collega’s. "Binnen ons bedrijf heeft iedereen zich de afgelopen maanden voor tweehonderd procent ingezet", zegt Vince Franke van Acties.nl. "Ik vind het echter te gemakkelijk om bij wijze van dank een eenmalig bedrag uit te keren en het daarna te vergeten. Persoonlijk denk ik dat u  als werkgever juist dankbaarheid toont door over de langere termijn flexibel en betrokken te zijn."



Coronafooi
Hoewel een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden vindt dat zij een coronabonus verdienen, is slechts 39 procent van hen bereid meer te betalen voor de producten en/of diensten van ondernemers die het moeilijk hebben. Vooral Drentenaren (80 procent) en Groningers (70 procent) zien weinig in een zogenaamde coronaopslag. Ondanks deze bedenkingen, zegt 34 procent van de ondervraagden vanwege de coronacrisis weleens een (extra) fooi te hebben gegeven. Met 38 procent zijn vrouwen opvallend guller dan mannen (30 procent). Franke: "Omdat de horeca zo hard is geraakt door het coronavirus, geef ik graag wat extra fooi wanneer ik uiteten ga of een biertje drink op het terras. Ik zie het als een investering in de toekomst. Op deze manier hoop ik dat mijn oude vertrouwde kroegje er nog staat wanneer er een vaccin is ontwikkeld."

Vakantiedagen doneren
Naast een extra fooi en/of een speciale coronaopslag, zijn er ook andere manier waarop de ondervraagden een duit in het zakje kunnen doen. Zo zegt een kwart van de respondenten een- of meerdere vakantiedagen te willen doneren en betaalt dertien procent graag extra belasting vanwege de coronacrisis. Opvallend genoeg zijn vooral jongeren erg solidair: maar liefst 29 procent van hen doneert graag vakantiedagen en veertien procent pleit voor hogere belastingen.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen
 Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
 Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
 Miljoenen ‘zombie-banen’ in Europa op de tocht
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouding  |   | 
16-07-2020
 | 
10:48 uur
De hogere belastingen die komen er wel. En tal van andere maatregelen van overheid en gemeenten om geld te incasseren.

In Haarlem hebben ze nu -'door corona'- fietsvrije zones ingesteld waardoor ze de nietsvermoedende fietser nadat die eerst een waarschuwing heeft gehad de volgende keer mogen bekeuren.

Als werknemers harder hebben gewerkt en een bonus willen dan dient het bedrijf wel voldoende liquide te zijn om dat uit te keren.

Die kans is niet heel groot, omdat nu al dagelijks bedrijven omvallen, en de grote klap pas na de zomer wordt verwacht.

Anno 2020 mag je blij zijn dat je nog werk hebt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10