zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is

De intelligente lockdown markeert een verandering in hoe én waar we werken

6 juli 2020 - De impact van de coronamaatregelen op het bedrijfsleven verschilt sterk per sector. Tegelijkertijd heeft de nieuwe norm voor veel bedrijven tot een volledig andere manier van werken geleid. Volgens Gartner is 74 procent van de bedrijven zelfs van plan om thuiswerken een onderdeel van hun bedrijfsstrategie te maken.

Hierdoor wordt het nog belangrijker dan voorheen om extra focus te leggen op het toekomstbestendig maken remote-werkplekken en het bijbehorende kantoor. De nieuwe manier van werken brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee, Wycher Winia, Senior Key Account Manager bij Targus beschrijft er vier:1. Werk verandert voor altijd – maar wel ten goede
Het is duidelijk te zien dat werken vanuit huis een flink aantal voordelen met zich meebrengt, voor zowel werknemers als werkgevers. Thuis kunnen werknemers vaak profiteren van een verhoogde focus, minder afleiding en een betere productiviteit. Wat betekent dat er meer werk op een efficiëntere manier gedaan wordt, en dat kan de winst ten goede komen.
Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de werknemers aangeeft dat hun productiviteit verhoogd is vanwege de extra vrije tijd in hun dag. Nog eens 44 procent zei dat ze thuis minder afleiding hadden dan op kantoor. Door de huidige realiteit is werken op afstand niet langer een privilege uit het verleden. De markt zal onvermijdelijk een permanente verschuiving naar remote-werken maken.

2. Een hoofdkantoor is verleden tijd
Het kantoor van de toekomst zal een abstract concept worden. Werken kan namelijk overal, mits de benodigde verbindingen om dit mogelijk te maken. Het succes van werken op afstand betekent dat werkgevers minder gestimuleerd worden om dure overheadkosten te betalen voor grote kantoorlocaties. Mogelijk verhuizen ze zelfs naar kleinere kantoren, of panden op verder weg gelegen bedrijventerreinen.
Merken als TetraPak nemen hierin het voortouw en zijn al overgestapt op een hybride manier van werken, opgesplitst tussen thuis en kantoor. Dit geeft aan dat werken op afstand zeker een blijvertje is.

3. Versneld digitaal transformeren
Als het gaat om de digitale transformatie, bekijken velen slechts de software-kant van de transformatie. De hardware wordt hierin ten onrechte vaak vergeten, totdat deze daadwerkelijk nodig is. Onderzoek laat zien dat, ondanks het feit dat 82 procent van de werknemers na de coronacrisis liever één dag in de week of vaker op afstand werkt, bijna een derde (28 procent) niet was uitgerust met de benodigde hardware om productief thuis te werken. Dubbele beeldschermen, een ergonomisch toetsenbord of een docking station: werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers de juiste tools hebben om thuis productief aan de slag te kunnen.

4. Flexibiliteit is de enige weg vooruit
Nu de maatregelen versoepelen, ontstaat er een nieuw normaal ​​– een waarin werknemers hun werktijd moeten verdelen tussen thuis, kantoor en andere werkplekken. Ook het woon-werkverkeer zal er niet hetzelfde uit blijven zien. Cruciaal voor het ‘forenzen 2.0’ zijn de bescherming en draagbaarheid van hardware en -accessoires.
De terugkeer naar kantoor zal gepaard gaan met een hybride aanpak– een combinatie van de voornaamste voordelen van thuiswerken en werken op kantoor. Het gevolg is dat medewerkers straks hun complete werkplek meenemen. Met eenvoudige plug-and-play accessoires, zoals toetsenborden en USB-hubs, kunnen werknemers altijd en overal effectief werken. Voorwaarde is echter wel dat de technologie draagbaar genoeg moet zijn. Want als werknemers zich niet meer naar de werkplek toe verplaatsen, moet de werkplek zelf gemakkelijk verplaatsbaar zijn.
De intelligente lockdown heeft een grote impact gehad op onze manier van werken; het markeert een verandering in hoe én waar we werken. Het bewijst dat een hybride aanpak wellicht de beste manier is om efficiëntie, productiviteit en het welzijn van werknemers te combineren tot een succesvol geheel.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
 Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
 Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwart professionals verwacht vaker te fietsen door corona
 Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie
 37 procent werkend Nederland: anderhalve meter afstand op werk onhaalbaar
 Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (1) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Praktische tips voor managen op afstand
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Cybersecurity: van plan naar executie
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Herstel vacaturetrend zet verder door
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
meer top 10