zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is

De intelligente lockdown markeert een verandering in hoe én waar we werken

6 juli 2020 - De impact van de coronamaatregelen op het bedrijfsleven verschilt sterk per sector. Tegelijkertijd heeft de nieuwe norm voor veel bedrijven tot een volledig andere manier van werken geleid. Volgens Gartner is 74 procent van de bedrijven zelfs van plan om thuiswerken een onderdeel van hun bedrijfsstrategie te maken.

Hierdoor wordt het nog belangrijker dan voorheen om extra focus te leggen op het toekomstbestendig maken remote-werkplekken en het bijbehorende kantoor. De nieuwe manier van werken brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee, Wycher Winia, Senior Key Account Manager bij Targus beschrijft er vier:1. Werk verandert voor altijd – maar wel ten goede
Het is duidelijk te zien dat werken vanuit huis een flink aantal voordelen met zich meebrengt, voor zowel werknemers als werkgevers. Thuis kunnen werknemers vaak profiteren van een verhoogde focus, minder afleiding en een betere productiviteit. Wat betekent dat er meer werk op een efficiëntere manier gedaan wordt, en dat kan de winst ten goede komen.
Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de werknemers aangeeft dat hun productiviteit verhoogd is vanwege de extra vrije tijd in hun dag. Nog eens 44 procent zei dat ze thuis minder afleiding hadden dan op kantoor. Door de huidige realiteit is werken op afstand niet langer een privilege uit het verleden. De markt zal onvermijdelijk een permanente verschuiving naar remote-werken maken.

2. Een hoofdkantoor is verleden tijd
Het kantoor van de toekomst zal een abstract concept worden. Werken kan namelijk overal, mits de benodigde verbindingen om dit mogelijk te maken. Het succes van werken op afstand betekent dat werkgevers minder gestimuleerd worden om dure overheadkosten te betalen voor grote kantoorlocaties. Mogelijk verhuizen ze zelfs naar kleinere kantoren, of panden op verder weg gelegen bedrijventerreinen.
Merken als TetraPak nemen hierin het voortouw en zijn al overgestapt op een hybride manier van werken, opgesplitst tussen thuis en kantoor. Dit geeft aan dat werken op afstand zeker een blijvertje is.

3. Versneld digitaal transformeren
Als het gaat om de digitale transformatie, bekijken velen slechts de software-kant van de transformatie. De hardware wordt hierin ten onrechte vaak vergeten, totdat deze daadwerkelijk nodig is. Onderzoek laat zien dat, ondanks het feit dat 82 procent van de werknemers na de coronacrisis liever één dag in de week of vaker op afstand werkt, bijna een derde (28 procent) niet was uitgerust met de benodigde hardware om productief thuis te werken. Dubbele beeldschermen, een ergonomisch toetsenbord of een docking station: werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers de juiste tools hebben om thuis productief aan de slag te kunnen.

4. Flexibiliteit is de enige weg vooruit
Nu de maatregelen versoepelen, ontstaat er een nieuw normaal ​​– een waarin werknemers hun werktijd moeten verdelen tussen thuis, kantoor en andere werkplekken. Ook het woon-werkverkeer zal er niet hetzelfde uit blijven zien. Cruciaal voor het ‘forenzen 2.0’ zijn de bescherming en draagbaarheid van hardware en -accessoires.
De terugkeer naar kantoor zal gepaard gaan met een hybride aanpak– een combinatie van de voornaamste voordelen van thuiswerken en werken op kantoor. Het gevolg is dat medewerkers straks hun complete werkplek meenemen. Met eenvoudige plug-and-play accessoires, zoals toetsenborden en USB-hubs, kunnen werknemers altijd en overal effectief werken. Voorwaarde is echter wel dat de technologie draagbaar genoeg moet zijn. Want als werknemers zich niet meer naar de werkplek toe verplaatsen, moet de werkplek zelf gemakkelijk verplaatsbaar zijn.
De intelligente lockdown heeft een grote impact gehad op onze manier van werken; het markeert een verandering in hoe én waar we werken. Het bewijst dat een hybride aanpak wellicht de beste manier is om efficiëntie, productiviteit en het welzijn van werknemers te combineren tot een succesvol geheel.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
 Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
 Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwart professionals verwacht vaker te fietsen door corona
 Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie
 37 procent werkend Nederland: anderhalve meter afstand op werk onhaalbaar
 Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10