zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’

Eén op vijf ziet dat organisatie digitalisering uitstelt vanwege corona

8 juli 2020 - 80 procent van de Nederlanders in loondienst denkt dat digitaal werken (nog meer dan eerst) onderdeel zal zijn van de ‘nieuwe manier van werken’ na de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Klippa onder 1228 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Toch zijn veel organisaties nog niet bezig om zich hierop voor te bereiden. Eén op vijf respondenten geeft aan dat hun organisatie - juist vanwege de crisis - digitalisering uitstelt.  

"Het is opmerkelijk dat veel mensen inzien dat digitalisering onderdeel zal worden van ‘het nieuwe normaal’, maar dat zij nog niet volop bezig zijn om zich aan te passen. Het is begrijpelijk dat de coronacrisis organisaties voorzichtig maakt, maar een crisis vraagt juist om een proactieve aanpak," vertelt Yeelen Knegtering, ceo van Klippa.


 
Efficiëntie
Sterker nog, maar liefst één op vijf respondenten geeft aan dat de investeringen in het algemeen tijdelijk worden gestopt vanwege corona. Tegelijkertijd geeft meer dan de helft aan (56 procent) dat de coronacrisis zijn of haar instelling dwingt om efficiënter te gaan werken. Knegtering: "Geen vooruitgang zonder investeringen. Juist digitalisering kan organisaties helpen om efficiënter te werken. Papieren administratie is vaak onoverzichtelijk en tijdrovend. Het zou organisaties goed doen om uit hun schulp te komen en de onvermijdelijke toekomst te omarmen."
Bij negen procent van de respondenten duurt het vanwege corona ook langer voordat declaraties worden uitbetaald door de werkgever. Dit kan leiden tot ontevreden werknemers en verlaagde productiviteit, zeker in branches waarin werknemers veel moeten voorschieten.
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
 Werk nieuwe IT-medewerkers effectief in op afstand
 IT-sector vreest meer cyberaanvallen en datalekken in het ‘nieuwe normaal’
 Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder amsterdam  |   | 
8-07-2020
 | 
09:07 uur
Yeelen Knegtering slaat de spijker op zijn kop, 'Papieren administratie is vaak onoverzichtelijk en tijdrovend. Het zou organisaties goed doen om uit hun schulp te komen en de onvermijdelijke toekomst te omarmen.''

Dat digitalisering een/de uitkomst is, daar zijn velen het wel over eens. Maar laat dit nu net het kwetsbare punt/de schaduw zijn van veel managers.

Zij willen productiviteit verhogen, kosten op termijn drukken, maar ze willen wel in hun comfortzone blijven zitten.

Vanuit de bottom zien de medewerkers de vooruitgang die kan geboekt worden wel. Top-down blijft men liever slapen dan de schaduw aan te kijken.
Pieter  |   | 
8-07-2020
 | 
09:18 uur
Ik heb digitaal werken als zeer positief ervaren de afgelopen weken. Hopelijk kunnen we dit doortrekken naar de toekomst!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10