zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden

Wees voorbereid op ontwikkelingen die eraan komen

29 mei 2020 - Een crisis maakt een ongekende innovatiekracht in ons los. Dat zien we op dit moment overal om ons heen. Organisaties blijken zichzelf in korte tijd compleet opnieuw te kunnen uitvinden. Henry Barenholz, Country Manager Nederland bij Workday is het hier zeker mee eens: "Innovatie stelt ons juist in staat om een antwoord te hebben op de uitdagingen van de toekomst."

Hij stelt dat innoverende organisaties in de regel de flexibiliteit, wendbaarheid en slagkracht hebben om goed te kunnen reageren op nieuwe situaties – hoe extreem die nieuwe situatie ook is.


De manier waarop we werken verandert. Dat was natuurlijk al aan de gang, maar die ontwikkeling krijgt nu een flinke duw in de rug. Organisaties moeten beter plannen, snel reageren en continu bezig zijn met innoveren om in te spelen op nieuwe omstandigheden en de concurrentie voor te blijven. "In principe maakt het niet eens zo veel uit of het gaat om veranderende klantwensen, nieuwe marktomstandigheden, technologische ontwikkelingen, of om wereldschokkende gebeurtenissen als de coronacrisis," stelt Barenholz. "Zorg dat u in staat bent om uw organisatie aan te passen op het terrein van de kpi’s en doelen die ertoe doen."

Innovatie blijft mensenwerk
Wat is er nodig om innovatief en dus flexibel en wendbaar te zijn? "Allereerst blijft innovatie mensenwerk. U moet dus de mensen met de slimme ideeën hebben. Maar veel belangrijker nog is dat u de mensen in huis heeft die deze ideeën naar de praktijk kunnen vertalen. Waar het nog wel eens fout gaat, is als organisaties innovatie als separate activiteit zien. Dan gaat een speciaal team of een hele divisie aan de slag met een goed idee of veelbelovende technologie. Na een poosje komen ze – bezweet en vol enthousiasme – naar buiten en dan moeten ze constateren: het is een fantastisch concept maar niemand zit erop te wachten."
"Daarnaast," gaat Barenholz verder "is het belangrijk dat een bedrijf de tools heeft die flexibiliteit, snelheid van handelen en innovatie mogelijk maken. Als er een systeem en proces is waarmee u pas na een maand de definitieve cijfers van een verslagperiode kunt produceren, dan wordt het lastig. U wilt liefst realtime over actuele data en cijfers vanuit de hele organisatie beschikken. Dat biedt u de kans om direct te reageren en gefundeerde beslissingen te nemen."

Ruimte en aandacht voor ideeën
"Innovatie komt tot bloei in een organisatie met een innovatiegerichte cultuur. Een omgeving waar medewerkers met ideeën ruimte en aandacht krijgen, maar waar ook serieus geluisterd wordt naar de klanten," stelt Barenholz. "Ik houd er erg van om een heel open gesprek met onze klanten aan te gaan. Niet alleen de succesverhalen op tafel leggen, maar ook de andere kant: the good, the bad ánd the ugly. Wat speelt er, wat kan er beter, wat valt tegen? Uit chaos komen ook innovatieve activiteiten voort, dat ziet u nu. Bedrijven hebben nog nooit zo snel hun bestaande praktijk en processen opzijgezet om op een nieuwe manier, op afstand te gaan werken. Noodgedwongen weliswaar, maar daardoor is innovatie in een versnelling geraakt. Als alles weer min of meer normaal is, zullen we zien wat daarvan overblijft. Ik denk dat een forse stijging ten aanzien van videovergaderen sowieso een blijvertje is. Ik geloof niet dat bedrijven nu voor elke vergadering iedereen naar één locatie willen dirigeren. Aan de andere kant hebben we nu ook gemerkt hoe belangrijk fysieke ontmoetingen toch blijven. Zoomen is handig en efficiënt, maar u mist het toch om elkaar af en toe van dichtbij in de ogen te kijken. En na drie videoborrels gaat daar de lol ook wel vanaf. Er zal een mooie balans ontstaan, daar ben ik van overtuigd."

Klaar voor een veranderende wereld
"U wilt voorbereid zijn op ontwikkelingen die eraan komen. Op nieuwe vragen en behoeften van klanten, op veranderende marktomstandigheden en op compleet onverwachte situaties. Focus op innovatie zorgt ervoor dat organisaties flexibel en wendbaar blijven," besluit Barenholz.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiŽle sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie
 Dit zijn de winnaars van de Nederlandse coronahackathon Hack the Crisis
 Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering
 De ingrediŽnten voor snellere duurzame innovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiŽle sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10