zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rapid prototyping cruciaal voor toekomst van Nederlandse bedrijven

Snelheid is en blijft cruciaal voor succes

6 mei 2020 - Voor consumenten zijn 3D-printers leuke speeltjes of verre toekomstmuziek. U mag het noemen zoals u wilt, maar voor bedrijven zijn 3D-printing en rapid prototyping de enige manier om klaar te zijn voor de toekomst. Dat geeft ook Mark Achterberg, Hoofd Inginieur van 3dhubs.com, aan.

"In tegenstelling tot wat men al eens denkt is rapid prototyping helemaal geen nieuw fenomeen. Het wordt al veel langer toegepast door ingenieurs en industriële ontwerpers. De voordelen van rapid prototyping zijn dan ook niet te miskennen. Zo kunnen ze hun producten, ideeën en concepten uittesten voordat ze afgewerkt zijn. Hierdoor creëren ze meteen het beste eindproduct en gaat er geen kostbare tijd verloren, laat staan budget. Daarnaast draagt het ook bij aan de kwaliteit van hun producten," geeft Achterberg voor ons aan.Snelheid
Dat snelheid niet onbelangrijk is, benadrukt hij graag: "De coronapandemie heeft andermaal bewezen dat snelheid geen te onderschatten factor is. Zo werd rapid prototyping bijvoorbeeld toegepast om in Nederland razendsnel neusuitstrijkstaafjes te produceren voor coronavirustests. Het is misschien een uitzonderlijk voorbeeld, maar ook in niet-crisistijden is het voor bedrijven belangrijk om heel snel te blijven schakelen. In een competitieve markt waar iedereen uit is op innovatieve oplossingen is het nu eenmaal de enige manier om concurrenten voor te blijven. Daarnaast kunt u lekker snel de resultaten van investeringen zien. Ik hoef u waarschijnlijk niet te zeggen dat investeerders daarvan smullen? Omdat het ontwikkelingsproces ook nog eens goedkoper is en de terugverdientijd extra laag is, worden ze helemaal gek. Nederlandse bedrijven die in de toekomst competitief willen blijven en niet kunnen rusten op de lauweren van een patent, kunnen eigenlijk niet zonder. Nederlandse bedrijven lopen vaak nog achter in de praktische implementatie van dergelijke technologieën, maar gelukkig begint dat wel steeds sneller bij hen door te dringen. Het is zeker nog niet te laat."

Meer dan proefballon
"Anderzijds mogen we snelheid niet louter termineren als een financiële noodzaak. Snelheid is gewoon eigen aan de hedendaagse consument. Morgen niet in huis? Vergeet het maar. Volgend jaar geen nieuwe iPhone? Dan koop ik wel de nieuwste plooibare smartphone. En dan is er nog eens het probleem dat wat vandaag hip is, morgen is achterhaald. Wie te lang bezig is met het productieproces, loopt het risico dat de realiteit het product inhaalt. In zo’n steeds sneller wijzigende maatschappelijke omgeving is rapid prototyping niet gewoon een betere manier van werken, maar een noodzaak," gaat hij verder. "Laat het vooral duidelijk zijn dat rapid prototyping meer is dan even wat proefballonnetjes oplaten. Functionele prototypes dragen bij aan de effectiviteit van Nederlandse ondernemingen. Ze helpen om efficiënter financiële doelstellingen te behalen en bovendien zorgen ze ervoor dat organisaties klaar zijn voor wat de toekomst ons brengt. Het maakt daarbij helemaal niet uit of de toekomst lekker rooskleurig en veeleisend is, of eerder wordt gekenmerkt door struikelblokken zoals we ze vandaag ervaren. Snelheid is altijd een cruciale factor voor succes."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden
 Minder negatieve vooroordelen rondom werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis
 Acht cybersecurity trends voor 2021
 

Gerelateerde nieuwsitems

 3D-printing als alternatief voor het traditioneel productieproces
 Nederland pakt weer koppositie breedband
 Vijf leidende technologietrends
 Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
top10
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
De tien ingrediënten van elk succesvol project
meer top 10