zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eindelijk tijd voor de onderhoudsbeurt van uw elektrische fiets; Cowboy geeft tips

Hoe brengt u uw elektrische fiets weer in topconditie?

23 april 2020 - Nu u noodgedwongen veel tijd in huis doorbrengt is a change of scenery een welkome afwisseling. Dit is het ideale moment om uw fiets eens op te poetsen en een onderhoudsbeurt te geven. Dat is geen overbodige luxe in een land als Nederland, waar fietsen in alle soorten en maten intensief gebruikt worden. Ga eens na hoeveel kilometer u hebt gefietst en lees wat u te doen staat volgens Cowboy.

1000 kilometer weg getrapt? Check uw remblokken


Of eerder al, als u voelt dat u remkracht vermindert. Zie u dat de remblokken versleten zijn, doe u er goed aan om nieuwe remblokken op u fiets te (laten) monteren. Wil u u remblokken frequenter onderhouden? Maak ze dan schoon met een droge doek of eentu doek met wat alcohol erop. Gebruik geen zeep, want dit zorgt ervoor dat de remblokken over de band gaan glijden en dus de remkracht afneemt.

3500 kilometer in de benen? Onderhoud de riem
De fietsen van Cowboy hebben geen ketting maar een riem, gemaakt van rubber en glasvezel. De riem vraagt weinig onderhoud, maar als de teller de 3500 kilometer aantikt dan is het aan te raden om de riem eens te checken. Fietst u vaak op vieze of zanderige wegen, dan kan u deze check beter al bij 2000 kilometer doen. Vervang de riem als u slijtage of kleine scheurtus ziet. Controleer ook af en toe de spanning op de riem. Als deze 0,5 tot 1 centimeter meegeeft wanneer u er stevig op drukt, is de spanning in orde. Is dit niet het geval dan kan een fietsenmaker de riem weer voor u aanspannen. Een tussentijdse korte schoonmaakbeurt verlengt de levensduur van de riem. Dit kun u het beste doen met door met een natte doek, een tandenborstel of een spons het vuil van de riem te vegen.

5000 kilometer asfalt gezien? Geef de banden wat extra aandacht
Als u 5000 kilometer op u fiets hebt afgelegd wordt het tijd om u banden te controleren; zeker als u vaak op plattelandsweggetus rijdt. Ziet u scheurtjes ontstaan aan de zijkant, dan kan u fiets wel nieuw banden gebruiken. En wilt u lekke banden voorkomen? Controleer dan regelmatig de bandendruk en pomp uw banden op. Hiermee krijgt u de optimale luchtdruk om weer verder over het asfalt te vliegen.

Poets uw fiets eens op
Wat uw auto krijgt, verdient uw stalen ros zeker ook – een uitgebreide poetsbeurt. Laat de tuinslang en hogedrukreiniger links liggen, en poets de hele fiets op met een licht vochtige doek. Zorg dat er geen water direct op de elektronica, kabels en connectoren komt. En vergeet niet om eerst even de batterij uit de fiets te halen. Kind kan de was doen!Nu is uw fiets weer piekfijn in orde en kan u straks weer met een gerust hart op de fiets stappen naar u werk of het park.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Met deze vijf tips wordt uw fiets nooit meer gestolen
 Vijf Do’s en Don’ts voor gebruikers van een e-bike
 E-bike van de zaak biedt uitkomst voor woon-werkverkeer
 Tips om zelf minder CO2 uit te stoten
 
 
reacties
 
E-bikeaccu.nl  |   | 
6-05-2020
 | 
13:32 uur
Bij een elektrische fiets is het onderhoud voor de accu ook erg belangrijk. Je verlengt de levensduur van de fietsaccu door de lading van de fietsaccu tussen de 20% en 80% te houden. Wanneer u de fietsaccu langere tijd niet gebruikt, dan kunt u deze het best wegleggen met een lading van tussen de 20% en 30% tot 50%. Studies concluderen dat wanneer u de adviezen opvolgt, dit de levensduur van uw fietsaccu minimaal zou kunnen verdubbelen

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10