zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financiële sector loopt risico €925 miljard te verliezen als ze niet reageert op klimaatverandering

Overgang naar groene economie biedt omzetkansen

3 maart 2020 - Ingrijpende beleidswijzigingen om klimaatveranderingen te vertragen, zoals CO2-belasting, kunnen zorgen voor kredietverliezen tot €925 miljard. Banken, verzekeraars en vermogensbeheerders kunnen deze risico’s echter verminderen en hun omzetpotentieel vergroten door kapitaal te herverdelen en in te zetten op groenere bedrijven en investeringen.

 Dit staat in een nieuw rapport van strategisch advieskantoor Oliver Wyman, genaamd Climate Change: Three Imperatives For Financial Services.


Door de cruciale rol die de financiële dienstverlening speelt in de samenleving, kunnen we alleen overgaan op een klimaatvriendelijke economie als ook financiële dienstverleners meewerken. Momenteel begint de industrie stappen te zetten om de klimaatrisico’s beter te begrijpen, denk aan DNB’s recente consultatie over het integreren van klimaatrisico’s in risicomanagement. Toch blijkt dat het een flinke uitdaging is om klimaatrisico’s op te nemen in asset allocatie, prijsstelling en portefeuillebeheer. Dit komt omdat het beoordelen van de impact van een fysieke klimaatrisico’s of van klimaattransitierisico’s complex is en nog niet goed opgenomen is in de huidige modellen. Deze modellen zijn vaak gebaseerd op historische data, terwijl hier een toekomstgerichte scenario-analyse voor nodig is. De onderzoekers van het rapport pasten zo’n scenario-analyse toe bij het modelleren van de potentiële impact van een CO2-belasting en schatten dat dit kredietverliezen tot €925 miljard kan veroorzaken.

Overgang naar groene economie
Ook onderschat de financiële dienstverlening het omzetpotentieel van een overgang naar een groene economie aanzienlijk. Eerdere studies hebben geschat dat voor deze overgang de komende jaren €5,5 biljoen nodig is. Vandaag is de markt van duurzame financiering €37 miljard waard, maar als we de berekening van eerdere studies aanhouden, zal deze markt groeien tot €92 à €138 miljard. Gezien de beperkte groeimogelijkheden van de industrie, is dit dé kans bij uitstek om extra omzet te genereren.

Drie adviezen
Het rapport formuleert drie adviezen aan financiële dienstverleners om met klimaatverandering om te gaan:
 
  • Neem het risico serieus: Ratingbureaus, banken, vermogensbeheerders en verzekeringsmaatschappijen moeten investeren in het verbeteren van de gegevensverzameling en het granulair modelleren van fysieke klimaat- en transitiesrisico’s, en dit opnemen in kredietbeoordelingen en effectenwaarderingen. Ook moeten procedures veranderen zodat de risico’s structureel onderdeel zijn van besluitvormingsprocessen en conversaties met klanten.
  • Grijp de kans: De toenemende publieke bezorgdheid over het milieu leidt tot een groeiende vraag naar groenere investeringen. Er is dus een dringende behoefte om het aanbod voor duurzame financiering uit te breiden en om de data- en analytische structuren te creëren die hieraan ten grondslag liggen. Het onderzoek constateert dat hoewel een groeiend aantal banken stappen zet om kapitaal anders in te zetten, minder dan tien procent hierbij een robuuste, data-gestuurde aanpak gebruikt.
  • Hanteer een top-downproces: Hoewel de eerste adviezen een duidelijk commercieel motief hebben om de industrie tot actie aan te zetten, zal dit met een bottom-up benadering niet snel genoeg tot verandering leiden. Belangrijk is daarom dat bedrijven, geleid door het topmanagement, een proactieve houding innemen en duidelijke prioriteiten stellen.
Klimaatrisico's nog niet ingecalculeerd
"De financiële sector begint zich nu pas te realiseren dat het fysieke klimaat- en transitierisico’s niet genoeg in kaart heeft gebracht en deze dus ook nog niet heeft ingecalculeerd in kredietbeslissingen. Wanneer ‘early movers’ deze risico’s gaan waarderen en opnemen in hun risicoprofiel, zullen de bedrijven die trager reageren overblijven met de schulden die niemand wil," aldus Cornelia Neumann, Principal bij Oliver Wyman. "Het rapport laat zien dat de risico's maar ook de kansen groot genoeg zijn voor managementteams om dit een prioriteit te maken."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Klimaatrisico’s funest voor veel branches en bedrijven
 Zes manieren om snel klimaatneutraal te produceren
 Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord
 Klimaatverandering prominent op de agenda bij het bedrijfsleven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
meer top 10