zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur

Nederlandse bedrijven omarmen digitale transformatie bovengemiddeld

22 januari 2020 - Nederland omarmt de digitalisering sterker dan andere Europese landen. Dat blijkt uit de Global Interconnection Index (GXI), het jaarlijkse onderzoek van Equinix. Meer dan driekwart van de Nederlandse IT-beslissers (76 procent) vindt dat Nederlandse bedrijven verder zijn in de digitale transformatie dan bedrijven in andere delen van Europa.

De kwaliteit en concentratie van de Nederlandse digitale infrastructuur maakt het aantrekkelijker voor bedrijven om hier hun hoofdkantoor te vestigen. Dat bevestigt maar liefst 75 procent van de Nederlandse IT-beslissers.


"Deze resultaten laten zien dat Nederland een belangrijke rol speelt als digitale toegangspoort tot Europa," aldus Michiel Eielts, Managing Director Benelux bij Equinix. "We hebben al jaren de haven van Rotterdam en Schiphol als belangrijke logistieke knooppunten, de laatste decennia hebben we daar onze digitale infrastructuur bijgekregen. Het is goed om te zien dat IT-beslissers zich realiseren hoe belangrijk deze infrastructuur is voor de concurrentiepositie en het vestigingsklimaat van de Nederlandse economie."

Interconnectie wint aan terrein
Een van de belangrijkste thema’s in het onderzoek is interconnectie, de rechtstreekse uitwisseling van data tussen organisaties. Het aantal private verbindingen groeit hard, met gemiddeld 51 procent per jaar.
Nederlandse IT-beslissers zetten interconnectie vooral in om verbinding te maken met network service providers (genoemd door een derde van de respondenten). In Nederland wordt interconnectie relatief veel gebruikt om verbinding te maken met andere onderdelen van de eigen organisatie (genoemd door 25 procent, tegenover veertien procent wereldwijd). Bijna een kwart van de Nederlandse IT-beslissers gebruikt interconnectie om verbinding te maken met andere bedrijven.
Uit de survey blijkt dat bijna de helft (48 procent) van 2.450 senior IT-managers wereldwijd gelooft dat interconnectie een belangrijke facilitator is van de digitale transformatie, en bijna de helft (47 procent) van alle wereldwijde IT-besluitvormers gelooft dat interconnectie hun bedrijf kan helpen om concurrentievoordeel te behalen binnen de markt.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 2,5 miljoen Europeanen kiezen voor Amsterdam
 Nederland als beste beoordeeld in vergelijking data hubs
 Amsterdam wordt zakendistrict van Europa
 Nederlandse digitale sector kan grote stappen maken in Silicon Valley
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10