zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amsterdam wordt zakendistrict van Europa

23 december 2016 - De populariteit van Amsterdam als vestigingsplaats voor bedrijven blijft toenemen. Maar hoeveel groei verwachten we van Amsterdam als zakelijke hub binnen Europa?

Uit onderzoek van Regus blijkt dat zes op de tien zakelijke professionals in Nederland van Amsterdam een grotere rol als zakelijk district van Europa verwacht. Daarbij worden Londen (27 procent) en Brussel (23 procent) gezien als de grootste concurrenten.



Financiële centrum van Europa
Gevraagd naar de verwachtingen rondom Amsterdam, geeft de helft van de Nederlandse zakelijke professionals aan dat ze deze stad in de toekomst als hét financiële centrum van Europa zien. De stad beschikt over de juiste capaciteiten en een aantal financiële bedrijven met een voorbeeldfunctie is hier inmiddels gevestigd. 46 procent van de ondervraagden verwacht echter dat het Amsterdam minstens een paar jaar kost om uit te groeien tot het financiële centrum van Europa. Om dit te bewerkstelligen verwacht 35 procent daarom investeringen van de landelijke en regionale politiek om deze kans te realiseren.
Patrick Bakker, CEO Central Europe laat weten: "De aantrekkingskracht van Amsterdam blijft groot. Dit onderzoek onderstreept de wens en verwachtingen die wij om ons heen zien bij veel grote bedrijven, maar ook van creatieve startups. Er liggen veel zakelijke kansen in de hoofdstad die we gezamenlijk kunnen verwezenlijken. Regus Nederland zag in Amsterdam de vraag naar flexibele kantoorruimte verdubbelen in de afgelopen twee jaar. Zo is er aan het Singel in Amsterdam een gloednieuw center toegevoegd; Amsterdam Singelstaete. Hiermee wordt het portfolio aan bestaande business centers in Amsterdam uitgebreid."

Creativiteit in Amsterdam
Zes op de tien zakelijke professionals in Nederland is van mening dat Amsterdam bij uitstek de stad is om als fashion-merk gevestigd te zijn. Daarbij is het volgens 40 procent ook essentieel om als bedrijf in de creatieve industrie in Amsterdam een vestiging te hebben. Voor grotere bedrijven in de financiële sector geldt dat minstens vier op de tien denkt dat het belangrijk is om in Amsterdam kantoor te houden. Opvallend is dat voor grotere bedrijven die producten ontwikkelen en/ of onderzoek doen binnen de medische wereld, 41 procent het niet belangrijk vindt dat zij in Amsterdam gevestigd zijn.

Concurrentie
Zakelijke professionals in Nederland zien vooral Londen en Brussel als grootste concurrenten voor Amsterdam als belangrijk zakendistrict van Europa. Opvallend is dat de respondenten opkomende en gevestigde steden als Parijs, Berlijn en Rotterdam niet zozeer als harde concurrentie zien.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste en best betaalde IT-banen in Amsterdam
 Groeiend aantal aanvragen Amsterdamse kantoren na Brexit
 Amsterdam net buiten top tien duurste Europese steden
 Zuidas onverminderd populair en groeit verder
 
 
reacties
 
Dennis  |   | 
29-12-2016
 | 
19:17 uur
Hadden ze in dit onderzoek niet meteen buitenlandse bedrijven mee kunnen nemen?
Het is leuk en aardig dat zakelijke professionals dit vinden, maar niet erg relevant.
Ik hoop dat Regus daar ook onderzoek naar zal doen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10