zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse digitale sector kan grote stappen maken in Silicon Valley

12 september 2016 - Onlangs riep een aantal van de grootste techbedrijven uit Silicon Valley Nederland op om het gunstige vestigingsklimaat te handhaven. Die oproep kwam niet als een verrassing: Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplek voor techbedrijven uit Silicon Valley.

Onder meer Facebook, Microsoft en Twitter bedienen de rest van Europa met als fundament Nederlandse datacenters en de digitale infrastructuur. De band tussen de Nederlandse digitale sector en Silicon Valley is innig. Alle reden dus voor Digital Gateway to Europe om in samenwerking met DINL en Handelsroute.nl van 23 tot en met 28 oktober een handelsmissie te ondernemen met als doel Silicon Valley en de High Tech Polder verder bij elkaar te brengen.Digitale ecosysteem
Silicon Valley is het grootste en snelst groeiende digitale ecosysteem ter wereld en is nog altijd de plek waar de meeste innovaties ontstaan. Maar dat betekent niet dat het een gesloten wereld is. Ondernemers in Silicon Valley beseffen als geen ander dat openheid en de bereidheid om nieuwe samenwerkingen te onderzoeken de basis zijn voor hun succes.
Marc Gauw, mede-organisator van deze missie daarover: "Eerdere handelsmissies naar Silicon Valley waren ontzettend inspirerend. De tech- en startup cultuur straalt een enorme positieve energie uit die erg stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan. Wat vooral opvallend is, is dat de mensen daar, of ze nou op C-level opereren of net begonnen zijn met hun startup, heel toegankelijk zijn en u met veel enthousiasme te woord staan. Niet alleen als u daar als relatieve buitenstaander komt, maar ook onderling: er is de laatste jaren een heel interessante kruisbestuiving gaande tussen startups en de grote tech ondernemingen waardoor verrassende nieuwe diensten tot stand komen."

Innovatie en knappe koppen
Naast sfeer, zal de reis gekenmerkt worden door een stevig inhoudelijk programma. Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe: "Een belangrijk topic dat op dit moment in de Valley speelt, en overigens ook onder digitale entrepeneurs in Nederland, is de match tussen de behoefte aan innovatie en knappe koppen. Het is zelfs voor de grootste techgiganten uit de Valley moeilijk om op eigen initiatief nieuwe de innovaties te realiseren die noodzakelijk zijn om uit te kunnen breiden in Europa. Het komt dan ook steeds vaker voor dat zij de samenwerking zoeken met partijen op het Europese continent om hun ambities in de Europese markt te kunnen realiseren. Voor veel Amerikanen is Nederland een vertrouwd landingspunt om de rest van Europa te bedienen."

Contacten
Om te weten te komen wat er precies speelt, zullen onder andere de ARM Techcon beurs, LinkedIn, Hewlett Packerd Enterprise, Stanford University en de Carlyle Group worden bezocht, een van de grootste private equity investeringsmaatschappijen ter wereld. Daarnaast zullen er meerdere netwerkmomenten worden georganiseerd en is er tijdens de bedrijfsbezoeken uitgebreid gelegenheid om nieuwe contacten op te doen.
De banden zijn sterk, er is uitgebreide ondersteuning van het Netherlands Foreign Investement Agency (NFIA) en het Nederlandse consulaat in San Francisco, en ondernemers uit Silicon Valley zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden in Europa. Wees daarom een pionier zoals ze die in de Valley graag zien en ga mee met deze unieke handelsmissie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Investeringen nodig om Nederland digitaal veilig te houden
 Digitale leiders presteren financieel beter en hebben tevreden personeel
 Merendeel bedrijven werkt met digitaliseringsstrategie
 In vijf stappen naar een digitale organisatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10