zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Expats moeten meer integreren in Nederlandse cultuur'

55 procent is blij met komst instellingen en bedrijven als gevolg van Brexit

7 januari 2020 -  Volgens 63 procent van de werkende Nederlanders moeten expats meer integreren in de Nederlandse cultuur. Daarbij vindt 30 procent dat werkgevers te snel expats inschakelen. Dit blijkt uit onderzoek van Holland Employment Experts, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1070 mensen in loondienst.

Ruim de helft is blij met de komst van nieuwe bedrijven en instellingen als gevolg van de Brexit.


Bij zestigplussers is de overtuiging het sterkst dat expats meer moeten integreren in de Nederlandse cultuur. Maar liefst driekwart is die mening toegedaan tegenover 54 procent van de werknemers onder de dertig jaar. "Door de globalisering merk je dat jongere generaties eerder in aanraking komen met andere culturen en makkelijker verschillen accepteren," vertelt Wout-Jan Ykema, manager van Holland Employment Experts. "Onze ervaring is dat expats vaak echt graag willen integreren, ook al weten ze meestal dat ze hier niet de rest van hun leven blijven. Voor een succesvolle integratie is overigens ook een belangrijke rol weggelegd voor de werkgever. Een werkgever die zichtbaar begaan is met zijn medewerkers, legt al een belangrijke basis voor integratie."
 
Expats te snel ingezet
Vooral mannen (36 procent) vinden dat werkgevers te snel overgaan op het inschakelen van expats. Van de vrouwen vindt slechts 22 procent dit. Ykema: "In totaal wonen er in Nederland 57.000 expats. Zij werken met name op de Zuidas en bij grote technologiebedrijven, internationale instituten en ambassades. Hier zijn mannen nog steeds in de meerderheid, wat mogelijk dit verschil tussen de sekse verklaart. Het wordt echter tijd dat we expats als toevoeging gaan zien, in plaats van dreiging. We hebben te maken met personeelstekorten, dus de hulp is meer dan welkom."
Er zijn dan ook meer mannen (23 procent) dan vrouwen (vijftien procent) die verwachten dat het aantal expats binnen zijn of haar organisatie de komende jaren zal toenemen. Gemiddeld verwacht één op de vijf werkenden een toename. Niet geheel verrassend zijn het met name werknemers uit West-Nederland (22 procent) die dit verwachten. In Noord- en Oost-Nederland verwacht bijvoorbeeld slechts zestien procent een toename in het aantal expats.
"Opvallend dat het merendeel niet verwacht dat het aantal expats binnen hun organisatie gaat toenemen. Waarschijnlijk werken zij bij organisaties die nog makkelijk Nederlandse medewerkers kunnen vinden. Want dat er de komende jaren veel meer expats naar Nederland komen, staat wel vast. De Nederlandse economie heeft ze nodig, veel bedrijven staan erom te springen."
 
Brexit goed voor Nederland
Meer dan de helft (55 procent) van de werkende Nederlanders vindt dat het goed is voor Nederland dat door de Brexit verschillende instellingen en bedrijven naar ons land komen. Opvallend genoeg zijn het juist de mannen die dit een goede zaak vinden: 63 procent van hen staat achter de instroom van organisaties, tegenover 45 procent van de vrouwen. "Naast een instroom van buitenlands talent zorgen deze organisaties voor een toename in de werkgelegenheid. Dat is natuurlijk erg positief," aldus Ykema.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
 Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
 Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft organisaties neemt liever Nederlander aan dan een expat
 Nederlander heeft liever geen expat als collega
 Zorgen over werving en beloning expats na Brexit
 Trend 2016: aantal expatopdrachten stijgt
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10