zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe transformeren opkomende technologieën onze levens tegen 2030?

Organisaties moeten nu actie ondernemen om zich voor te bereiden op digitale toekomst

21 oktober 2019 - Dell Technologies presenteert zijn the Future of Connected Living-rapport op basis van nieuw onderzoek naar hoe opkomende technologieën onze manier van leven tegen het jaar 2030 zullen transformeren. Aan het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Institute for the Future (IFTF) en Vanson Bourne, deden 4.600 bedrijfsleiders mee uit meer dan 40 landen. .

De resultaten beschrijven een toekomst vol kansen, aangezien geavanceerde technologieën het potentieel hebben om wereldwijd menselijke vooruitgang te stimulerenOpkomende technologie die grote verschuivingen in gang zet
IFTF en het forum van wereldwijde experts voorspellen dat technologieën zoals edge computing, 5G, AI, Extended Reality (XR) en IoT samen vijf grote verschuivingen zullen voortbrengen in het komende decennium. Deze verschuivingen kunnen levens van mensen wereldwijd veranderen.
 
IFTF voorspelt de volgende verschuivingen tussen nu en 2030:
 

 • Networked reality: In het komende decennium wordt cyberspace een overlay bovenop onze bestaande realiteit, aangezien onze digitale omgeving verder reikt dan televisies, smartphones en andere schermen.
 • Connected mobility: De voertuigen van de toekomst zullen in wezen mobiele computers zijn. We zullen erop vertrouwen dat ze ons in de fysieke wereld naar onze plaats van bestemming brengen, terwijl we in de beschikbare virtuele ruimtes communiceren, ongeacht waar we ons bevinden. De helft van de ondervraagde bedrijfsleiders (Nederland: 38 procent) gelooft dat ze tegen 2030 in een zelfrijdende auto zullen reizen.
 • Van digital cities tot sentient cities: Steden zullen tot leven komen via hun eigen netwerkinfrastructuur van slimme objecten, zelfrapportagesystemen en AI-aangedreven analyses.
 • Agents en algoritmes: We zullen allemaal worden ondersteund door een zeer gepersonaliseerd ‘besturingssysteem voor het leven’ dat kan anticiperen op onze behoeften en onze dagelijkse activiteiten proactief kan ondersteunen zodat we tijd overhouden voor andere zaken.
 • Robot met sociale levens: Robots worden onze nieuwe partners voor het leven – door onze vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Robots zullen nieuwe kennis delen op hun sociale robotnetwerk om innovaties te crowdsourcen en de voortgang in realtime te versnellen. 39 procent (Nederland: 47 procent) van de bedrijfsleiders zou graag zien dat machines zelfbewust worden. Verder zou 70 procent (Nederland: 73 procent) mensen verwelkomen die samenwerken met machines/robots om onze menselijke beperkingen te overtreffen.
 • Anticiperen op verandering
  Veel bedrijven bereiden zich al voor op deze verschuivingen. Uit het onderzoek met 4.600 bedrijven bleek bijvoorbeeld dat:
   
  • 76 procent (Nederland: 71 procent) verwacht dat ze de manier waarop ze hun tijd benutten zullen herstructureren door meer taken te automatiseren.
  • Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat ze verwachten dat Networked Reality gemeengoed wordt.
  • 56 procent (Nederland: 44 procent) zegt dat ze het dagelijks gebruik van virtual en augmented reality verwelkomen.
  • 56 procent (Nederland: 58 procent) zegt dat ze zouden willen dat mensen worden uitgerust met technologie waarmee ze computers kunnen besturen met hun hersenen.
  Navigeren door uitdagingen
  Deze belangrijke, door technologie geleide verschuivingen kunnen volgens het onderzoek mensen en organisaties uitdagen die worstelen met verandering. Organisaties die de kracht van de nieuwe opkomende technologieën willen benutten, moeten stappen ondernemen om gegevens effectief te verzamelen, verwerken en implementeren om de snelheid van snelle innovatie bij te houden.
  Daarnaast moet aandacht worden besteed aan de eerlijkheid van algoritmen die belangrijke beslissingen nemen: van hoe bedrijven mensen aannemen tot wie in aanmerking komt voor leningen, evenals de groeiende bezorgdheid van mensen over data privacy. Overheden moeten leren hoe ze samen kunnen werken om hun gegevens te delen en in te zetten wanneer steden van digitaal naar sentient gaan.
   
  Bedrijfsleiders anticiperen al op enkele van deze uitdagingen:
   
  • 74 procent (Nederland: 70 procent) van de ondervraagde bedrijfsleiders zegt dat ze data privacy beschouwen als een belangrijke maatschappelijke uitdaging die moet worden opgelost.
  • 44 procent (Nederland: 39 procent) vraagt om AI-regulering en duidelijkheid over hoe het wordt gebruikt.
  Voor dit onderzoeksrapport baseerde IFTF zich op zijn studie naar de toekomst van werk en technologie, dat het al enkele tientallen jaren uitvoert, het nieuwste onderzoek van Dell Technologies en experts van over de hele wereld. The Future of Connected Living is het derde en laatste deel in een driedelige onderzoeksreeks die ook The Future of the Economy en The Future of Work bevat, die eerder dit jaar werden uitgebracht.
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden
   Gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld
   IT-vacatures ondanks coronavirus nog steeds lastig in te vullen
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   CIO worstelt met IT-performance door complexiteit cloud migratie
   Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
   Zo ziet de Industry Renaissance eruit
   Huidige cloud is het puntje van de ijsberg
   Zeven trends voor 2019 die de transformatie van zakelijke IT-omgevingen stimuleren
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
  reacties
  Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
  Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
  Weg met CV’s en brieven!  (1) 
  Coaching in negen stappen (1) 
  Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
  Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
  1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
  top10
  Weg met CV’s en brieven!
  Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
  Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
  Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
  Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
  De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
  Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
  Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
  Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
  Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
  meer top 10