zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dit kost het openbaar vervoer in 80 toeristensteden wereldwijd

Gemiddelde OV-rit wereldwijd kost nog geen twee euro

7 oktober 2019 - Er bestaan wereldwijd grote verschillen in de kosten van een ritje met het openbaar vervoer. Dit verschil kan voor een enkele bus- of metrorit oplopen tot meer dan tien euro. Dit concludeert Taxi2Airport, dat bureauonderzoek deed naar de kosten van het openbaar vervoer in 80 toeristensteden in 53 landen. 

Taxi2Airport combineerde eigen onderzoek met data van online database PriceofTravel. Binnen het onderzoek werd gekeken naar een enkele rit met het openbaar vervoer, waarbij de tarieven van zowel de kortste als de langste ritten werden verzameld. 


 
Gemiddelde OV-rit wereldwijd nog geen twee euro
De bus, tram en metro zijn wereldwijd de meest voorkomende vervoersmiddelen in het openbaar vervoer. Van alle onderzochte toeristensteden kwam de bus in 35,8 procent van de steden voor. Ook de metro (19,8 procent) komt veel terug in toeristensteden. Op de derde plaats staan de tram en metro met beide een aandeel van zo’n 12,3 procent. Gemiddeld kost een enkele (korte) rit met een van deze vier vervoersmiddelen wereldwijd zo’n € 1,68. 
 
Caïro en Buenos Aires goedkoopst
De goedkoopste ritten kunnen gemaakt worden in Caïro (Egypte) en Buenos Aires (Argentinië), waar een rit met het openbaar vervoer gemiddeld elf eurocent kost. In Venetië kost een enkel ritje met het openbaar vervoer daarentegen gemiddeld € 7,67 als u de waterbus neemt. In Kopenhagen bent u met het openbaar vervoer het duurst uit voor een enkeltje, die qua kosten kan oplopen tot € 13,90 per rit. 
 
OV-kosten per continent
Een gemiddelde OV-rit in een van de onderzochte toeristensteden in Afrika kost je slechts € 0,28. De duurste rit in het openbaar vervoer kost u gemiddeld € 2,96 in Australië en Nieuw Zeeland. In Zuid Amerika en Azië betaalt u respectievelijk € 0,75 en € 1,37 per rit naar uw bestemming. Een gemiddelde rit naar uw bestemming in Europa kost tot slot € 2,74
Bent u van plan meerdere Europese steden te bezoeken? Dan is een rit met het openbaar vervoer naar de bestemming het goedkoopste in Oost-Europa voor gemiddeld € 0,94, gevolgd door Zuid-Europa waar een gemiddelde rit € 2,14 kost. Een rit in het Noorden van Europa is het veruit het duurst met een gemiddeld bedrag van € 3,99. In West-Europa kost een rit tot slot gemiddeld € 2,51.

 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Zakelijke reizigers kiezen steeds vaker het OV’
 Openbaar vervoer of taxi? De tarieven voor Europese steden op een rij
 Milieu geen reden om auto te laten staan
 Gratis ov als wapen tegen lange files
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10