zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marketeers weten niet waarom ze online video inzetten

Likes in opmars als KPI voor online video

26 september 2019 - Marketeers zetten steeds vaker online video in, maar weten meestal niet waarom ze dat doen. Inmiddels zet 88 procent van de marketeers video in als onderdeel van de marketingmix, maar minder dan de helft (47 procent) stelt concrete doelen voor video.

Dat blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek onder ruim 300 respondenten, dat voor de zevende keer is gehouden door SAMR, in opdracht van Quadia.


Gekeken naar het doel dat marketeers willen bereiken met online video, dan is kennisoverdracht de afgelopen jaren een stuk minder belangrijk geworden (in 2015 werd dit doel nog genoemd door 54 procent van de ondervraagden, nu nog maar door 34 procent). Het verhogen van de naamsbekendheid is daarentegen een belangrijker doel geworden (van 47 procent in 2015 naar 63 procent in 2019).

Likes zijn in opmars
Marketeers gebruiken wel KPI’s om te beoordelen hoe effectief online video is. Het aantal likes is in opmars als parameter: 33 procent van de marketeers meet hiermee de effectiviteit van de online video, dat is een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. Het aantal views (65 procent) en het aantal unieke kijkers (35 procent) worden het vaakst gebruikt als KPI.

‘Views en likes zijn geen einddoel’
Volgrns Nico Verspaget, directeur bij Quadia, is het opvallend dat zo weinig marketeers eigenlijk doelen stellen. "Als marketeer wilt u toch weten wat u met je online video, waar uw tijd en geld in hebt gestopt, hebt bereikt. Een groot deel van de marketeers bekijkt dus niet of de online video het gewenste doel heeft bereikt, omdat ze geen doelen stellen. Zo wordt het extra lastig om te bepalen of het verstandig is om online video in te zetten voor de volgende campagne."
"Het is belangrijk om hierbij in het achterhoofd te houden dat het meten van de effectiviteit van uw online video door middel van het aantal views en likes slechts een eerste stap is", vervolgt Verspaget. "De volgende stap is onderzoek doen naar de lange termijn impact door bewustwording, gedragsverandering en conversie in de doelgroep."
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Video onmisbaar in zoektocht naar personeel
 Marketeers besteden video steeds meer uit
 Bedrijven zetten vol in op eigen videokanaal
 Steeds meer marketingbudget gaat naar visuele content
 
 
reacties
 
Good Company Online Marketing  |   | 
4-11-2019
 | 
16:49 uur
Zeer goed artikel. Interessant om te lezen dat veel marketeers geen doelen stellen aan hun online marketing video, maar zich vooral focussen op het binnenhalen van likes. Ben benieuwd wanneer hier bewuster mee om wordt gegaan. Hierdoor kan er nog veel meer uit online marketing videos gehaald worden.
Goed online gevonden worden  |   | 
17-02-2020
 | 
18:57 uur
Ik begrijp dit wel. Het is lastig om harde KPI’s te verbinden aan een video campagne. Het is ook meer een onderdeel van een totale marketingstrategie als echt een los instrument, ook omdat het meer inspeelt op oriënterende bezoekers / gebruikers en minder op mensen die geneigd zijn een conversie te doen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10