zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Video onmisbaar in zoektocht naar personeel

Authenticiteit is cruciaal in videovacatures

23 september 2019 - Bedrijven in Nederland kunnen in hun zoektocht naar personeel niet meer om video heen. Om de aandacht van werkzoekenden te trekken moeten bedrijven creatief en authentiek zijn, en daarvoor is in de krappe arbeidsmarkt van nu meer nodig dan alleen een platte vacaturetekst.

Kandidaten laten zich eerder overtuigen door een videovacature, maar wel alleen als deze authentiek en oprecht is. Dat bleek op het Monster Studios Film Festival.


 
Nieuwste recruitmentontwikkelingen
Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Monsterboard om HR-experts bij te praten over de nieuwste recruitmentontwikkelingen. Er werd vooral veel gesproken over de noodzaak van het gebruik van video in het sollicitatieproces. Bedrijven worstelen steeds meer met het winnen van talent. Vooral de jongere kandidaten zijn tegenwoordig lastig te bereiken. Uit recent onderzoek van Monsterboard blijkt dat 80 procent van de werkzoekenden* een functieomschrijving beter zegt te begrijpen als deze wordt omschreven in een gesproken video. Dit geldt vooral voor jongere generaties zoals Millennials en Generatie Z, die veel vatbaarder zijn voor video dan oudere generaties.
 
Authenticiteit belangrijk
Voor deze jonge generaties hoort video bij hun dagelijkse mediagebruik, en zij weten dan ook als geen ander wat ze graag willen zien in een videovacature. Jort Wassenaar, Managing Director Monsterboard Benelux, Monster IE UK, licht toe: "Wij merken dat bedrijven alles uit de kast halen om de meest flitsende videovacature te maken. Maar wij adviseren juist: houd het dicht bij uzelf en doe u nooit mooier voor dan u bent. Werkzoekenden, en dan vooral Millennials en Generatie Z, prikken daar zo doorheen. Authenticiteit is cruciaal in video’s. Een videovacature werkt alleen als u een realistische weergave van uw bedrijf neerzet. Gebruik dus echte werknemers en geen acteurs. U moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het een professionele video is. Dat kan gewoon door te filmen met uw smartphone op kantoor."
 Wassenaar besluit: "Bedrijven zien zeker de meerwaarde in van video in het recruitmentproces. Dat is een goede ontwikkeling, een videovacature geeft sollicitanten een veel betere indruk van de toekomstige werkplek en collega’s dan een paar bullet points in een vacaturetekst. Video zorgt er ook nog eens voor dat meer mensen uw vacature zien: video’s scoren op Google over het algemeen beter dan tekst."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Marketeers besteden video steeds meer uit
 Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
 2019 wordt het jaar van whatsapp, chatbots, videosolliciteren en voice search
 Smartphones van grote invloed op verwachtingen werkzoekenden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10