zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het aanwerven van het juiste talent en het belang van kandidaatervaring

Video wint aan belang in HR-land

20 september 2019 - Al geruime tijd woedt er een ‘war on talent’ in de rekruting wereld. De eerste uitdaging bij het wervingsprocess is om zichtbaar te zijn voor het juiste talent en hun aandacht te trekken. 

Thomas Cador, Benelux Country Manager bij Visiotalent, gaat daar in dit artikel op in.Op zoek naar informatie
De aandacht is tegenwoordig vooral op Google gevestigd, ook al wordt de zoekmachine door recruiters nog wel eens vergeten. Google vertegenwoordigt echter een hoge zichtbaarheid voor een merk – en dus ook voor het werkgeversmerk. Nog voordat de kandidaat een cv stuurt, zal hij of zij eerst een aantal beoordelingssites opzoeken van bedrijven, evenals carrièresites en vacaturesites. De content die ze daar en op sociale media vinden moet relevant en onderscheidend zijn om de interesse van toekomstig talent aan te trekken.
Het doel is om de toegevoegde waarde(n) van het bedrijf te benadrukken om de juiste profielen ervan te overtuigen dat zij in uw bedrijf willen werken.
Hiervoor moeten we evenveel aandacht aan deze kandidaten geven als dat wij van hen willen. We moeten hierin dus opzoek naar de perfecte balans.
Niet alleen gaan kandidaten op zoek naar informatie over bedrijven, ook zijn ze op zoek naar bedrijven die zich op andere manieren onderscheiden in het rekruteringsproces en belang hechten aan kandidaatervaring of ‘candidate experience’. Video interviews bijvoorbeeld, kunnen hier een groot verschil in maken.

Het belang van video interviews
Sollicitanten en recruiters zien steeds meer het nut in van video solliciaties. Uit onderzoek blijkt dat video interviews recruiters de kans geven om een kandidaat tot tien keer sneller te observeren, evalueren en beoordelen dan tijdens een traditioneel eerste gesprek. Daarnaast is de huidige generatie aan nieuw talent dat afstudeert vergroeid met technologie en zal dan ook bedrijven zoeken die vernieuwend zijn.
Video oplossingen zijn uitermate geschikt om het juiste talent aan te werven. Het biedt kandidaten de mogelijkheid meer te laten zien dan hun standaard cv – het is een perfecte manier voor kandidaten zich te presenteren en ook hun persoonlijkheid en soft skills, niet zichtbaar op een traditioneel cv, te laten zien.

Voordelen voor recruiters
Daarnaast biedt video recruitment ook vele voordelen voor recruiters. Zo is het screeningsproces korter, omdat er meerdere kandidaten tegelijkertijd geinterviewd kunnen worden. Ook is het mogelijk om de interviews nog eens terug te bekijken of naar een collega door te sturen.
Bovendien scheelt het in tijd en kosten. De kandidaat kan het video interview opnemen wanneer het hem of haar uitkomt en de recruiter kan het interview op elk gewenst moment bekijken, zonder dat er fysiek een afspraak gepland moet worden voor het eerste gesprek.
Ook trekt het gebruik van video recruitment een hogere kwaliteit van kandidaten aan. Het opnemen van een interview kan een drempel zijn, waardoor alleen echt gemotiveerde kandidaten zullen reageren.

Kandidaatervaring
Video interviews dragen ook bij aan een betere kandidaatervaring, een gegeven dat steeds belangrijker wordt. Uit een studie van Meteojob blijkt dat maar liefst 65% van de kandidaten een eerder negatief beeld heeft van het bedrijf waarvoor ze gesolliciteerd hebben, nadat ze een traditioneel selectieproces hadden doorlopen.
Video interviews kunnen bij een betere kandidaatervaring helpen. Deze vorm van solliciteren biedt voor de kandidaten namelijk een manier om de bedrijfscultuur te ontdekken en zich meer te profileren.
Voor recruiters is het mogelijk om met video oplossingen zoals die van Visiotalent een welkomst- of bedankvideo toe te voegen en om elke vraag zelf in te leiden. Bovendien zijn kandidaten sneller geneigd om zichzelf op video op te nemen als het bedrijf dat ook gedaan heeft.
Vergeet niet dat na het doorlopen van uw wervingsproces elke kandidaat een potentiële ambassadeur voor uw bedrijf is: zorg er dus voor dat u ze allemaal met dezelfde zorg behandelt.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Wilt u ook objectief werven en selecteren en meer kandidaten?
 Nederland heeft nog altijd beste pensioenstelsel
 Vijf ontwikkelingen die essentieel zijn voor technologische evolutie op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bellen en videobellen via internet in de lift
 Werkzoekenden geloven in meerwaarde van video bij solliciteren
 2019 wordt het jaar van whatsapp, chatbots, videosolliciteren en voice search
 Bedrijven zetten vol in op eigen videokanaal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging
Bedrijfsfeest richting einde jaar; thema's zijn belangrijk!
reacties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress (1) 
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (2) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
top10
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
Helft werknemers solliciteert onder werktijd
IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
Citizen development als oplossing voor de uitdagingen op de IT-afdeling
Werkzoekenden veel minder positief over work-life balance
Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
Hoe transformeren opkomende technologieën onze levens tegen 2030?
'(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken'
Emotionele intelligentie: vraag verzesvoudigt door AI en automation
Recordaantal ondernemingen worden intelligent met groeiende IoT-investeringen
meer top 10