zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers spenderen budget liever aan sport dan aan coaching

Sport en bewegen goed voor lichamelijke en mentale gezondheid

3 mei 2019 - De behoefte onder de medewerkers om een persoonlijk budget te spenderen aan sport, beweging en ontspanning is groot. Stel dat medewerkers honderd euro mogen besteden, geven ze in totaal het liefst 41 euro uit aan sport, beweging en ontspanning.

 Medewerkers vinden het ook interessant om hun budget te besteden aan trainingen en opleidingen (31 euro), maar coaching staat niet hoog op hun lijst. Hiervoor hebben zij slechts veertien euro over. Kijkend naar de HR-managers stelt ruim de helft van hen (55 procent) het persoonlijk budget indien mogelijk het liefst beschikbaar voor sport en beweging van medewerkers. Uit de praktijk blijkt echter dat bij nog geen kwart van de organisaties (24 procent) een budget beschikbaar is die de vitaliteit aanmoedigt. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van Visma | Raet.Stimulans voor medewerkers
Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de bestuurders van organisaties (57 procent) zich grotendeels verantwoordelijk voelt voor een gezonde levensstijl van de medewerkers. Daarnaast moedigt de meerderheid van de bestuurders het persoonlijk budget voor medewerkers sterk aan. Bijna twee derde van de bestuurders (63 procent) denkt namelijk dat een persoonlijk budget zeer sterk bijdraagt aan de motivatie van medewerkers op het werk. Het is dan wel belangrijk dat medewerkers de keuze hebben waaraan zij het budget besteden en dat er een budget beschikbaar is voor de vitaliteit.
 Marco Winkel, Directeur HR bij Visma | Raet onderstreept het belang van een vrij besteedbaar persoonlijk budget: "Wanneer medewerkers zelf kunnen bepalen waaraan ze hun persoonlijk budget uitgeven, motiveert ze dat veel meer om bepaalde taken op te pakken. Zo worden ze gestimuleerd om een training of opleiding naar keuze te volgen, maar ook om aan hun gezondheid te werken. Een training of opleiding is belangrijk om de skills te ontwikkelen, maar het is ook bewezen dat sporten en bewegen goed is voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Wanneer een werkgever ook bij kan dragen aan een gezonde, fitte medewerker, profiteert hij daar automatisch van."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkenden niet bekend met verplicht scholingsbudget uitzendbureaus
 4. 000 werkenden aan het woord over hun persoonlijke ontwikkeling
 Hoe u de gezonde voornemens van medewerkers ondersteunt
 Helft millennials: tijdgebrek grootste reden om niet te sporten
 
 
reacties
 
peter zzpboekhouder  |   | 
3-05-2019
 | 
19:26 uur
De Latijnen zeiden het al Mens sana in corpore sano ''Een gezonde geest in een gezond lichaam''. Als je fysiek in orde bent kan je veel meer werk en druk en spanning aan dan als je lichamelijke klachten hebt of minder fit bent.

Uitstekende keuze dus van de medewerkers om grotendeels te kiezen voor sport en beweging. Het is een win-win-situatie.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10