zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO onderzoek: certificaten veroorzaken vaker storingen

Onvoldoende inzicht en bescherming machine-identiteiten

1 april 2019 - Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 550 CIO’s naar de omvang en frequentie van storingen veroorzaakt door certificaten.

Deze beïnvloeden in toenemende mate de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van bedrijfskritische IT-systemen en zijn zowel moeilijk te diagnosticeren als op te lossen.


In 2018 heeft bijna twee derde van alle ondervraagde organisaties (60 procent) storingen van kritieke applicaties en services ervaren, veroorzaakt door certificaten. In de afgelopen 24 maanden heeft 74 procent daarmee te maken gehad. De gevolgen van die storingen worden de komende jaren waarschijnlijk gecompliceerder en duurder.
 
Andere belangrijke onderzoeksresultaten zijn:  
 
  • 58 procent van de respondenten denkt dat de toenemende complexiteit en afhankelijkheden tussen IT-systemen in de toekomst storingen met grotere gevolgen gaan veroorzaken
  • Bijna 80 procent schat dat het gebruik van certificaten in hun organisaties de komende vijf jaar met 25 procent of meer gaat toenemen, terwijl ruim de helft een groei van meer dan 50 procent verwacht
  • 50 procent van de CIO's maakt zich zorgen dat storingen veroorzaakt door certificaten een impact hebben op de klantervaring en 45 procent is meer bezorgd over de tijd en resources die ze verbruiken
Onvoldoende inzicht en bescherming machine-identiteiten  
Mensen vertrouwen op gebruikersnamen en wachtwoorden om zichzelf te identificeren en toegang te krijgen tot applicaties en diensten. Apparaten, machines en software gebruiken digitale certificaten om veilig met elkaar te communiceren en geautoriseerde toegang te krijgen tot alle applicaties en diensten. Dit jaar geven organisaties naar verwachting ruim $10 miljard uit om wachtwoorden te beschermen en te managen, maar vrijwel niets om machine-identiteiten te beschermen en te managen. Veel organisaties hebben zelfs onvoldoende inzicht in hoeveel machine-identiteiten er in gebruik zijn, welke apparaten deze gebruiken en wanneer ze verlopen. Dit gebrek aan inzicht en bescherming leidt vaker tot storingen. 
 
Storing door verlopen certificaat 
"Eind vorig jaar hebben 32 miljoen Britten last gehad van een verlopen certificaat," zegt Kevin Bocek, vice president security strategy & threat intelligence bij Venafi. "Dit kan het betreffende telecombedrijf wel $100 miljoen hebben gekost. Als organisaties niet snel de controle krijgen over alle gebruikte certificaten is het slechts een kwestie van tijd tot er eentje verloopt en een grote storing veroorzaakt. CIO's hebben meer inzicht, intelligentie en automatisering van de certificaatlevenscyclus nodig om dit te kunnen doen.
Omdat digitale certificaten zowel de authenticatie als de communicatie tussen machines en software regelen, is het enorm belangrijk ze niet onverwacht te laten verlopen. Vanwege het feit dat symptomen van een certificaat gerelateerd probleem lijken op andere oorzaken van hardware- en softwarestoringen, is het diagnosticeren ervan moeilijk en tijdrovend."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een carrière in cybersecurity: vijf tips
 FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
 Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiende handel in SSL/TLS-certificaten op dark web
 Certificaten veroorzaken storingen
 Toename encryptiesleutels en digitale certificaten
  35 procent websites gebruikt nog steeds onveilige SHA-1 certificaten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10