zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werken in een kantoortuin? Niet zonder stilteruimte

Werknemer heeft behoefte aan aangepaste kantoortuin

28 maart 2019 - Jarenlang werd gedacht dat een open kantoortuin het contact tussen werknemers zou bevorderen en de productiviteit ten goede zou komen. Uit recent onderzoek van Mindspace blijkt echter dat werknemers behoefte hebben aan een kantoortuin met voldoende aanpassingen.

Als werkgever zijn geen vergaande aanpassingen nodig om tegemoet te komen aan de wensen van je werknemers. Zo geeft 23 procent van de ondervraagde werknemers aan behoefte te hebben aan stilteruimtes waar ze ongestoord kunnen werken. Ook vergaderruimtes om rustig te kunnen overleggen met collega’s en privételefoonruimtes staan op de wensenlijst van menig medewerker.


 
Luidruchtige collega's
Luidruchtige collega’s zijn de grootste afleiding op de werkplek. Ruim de helft van de ondervraagden (51 procent) stoort zich aan lawaaiige collega’s, terwijl 43 procent last heeft van constante onderbrekingen door medewerkers. Dit kan zorgen voor gefrustreerde en minder productieve medewerkers, wanneer zij geen plek hebben om in stilte en ongestoord hun werk te doen.  
"Onze medewerkers hebben behoefte aan functionele ruimtes die passen bij hun werk," zegt Martijn Suister, Managing Director bij Caterwings. "Soms worden ze geïnspireerd door een open werkruimte, waar ze omringd worden door andere bedrijven en collega’s, en soms hebben ze behoefte aan een aangepaste ruimte, zoals een stilteruimte, een privételefoonruimte of een creatieve kamer."
 
Design en tevredenheid
Het design van een kantoorruimte kan een grote impact hebben op de productiviteit en de tevredenheid van werknemers. Ruim een kwart (27 procent) van de medewerkers tussen de achttien en 24 jaar oud wees wel eens een potentiële werkgever af vanwege de uitstraling van een kantoor of het gebrek aan faciliteiten. 22 procent van deze groep verliet ooit een werkgever om dezelfde reden, tegenover twaalf procent van de kantoormedewerkers tussen de 35 en 44 jaar oud.
"Nu de nieuwe generatie werknemers hogere eisen stelt aan hun werkervaring en -omstandigheden, is het belangrijk dat aanbieders van flexibele werkplekken beter dan ooit luisteren naar hun eindgebruikers en alles op alles zetten om productiviteit en tevredenheid te stimuleren met hun design en ontwerp," zegt Dan Zakai, medeoprichter en CEO van Mindspace. "We zien het als onze plicht marktonderzoek te doen en het gesprek te leiden over hoe het design van een kantoor de tevredenheid van werknemers beïnvloedt en bijdraagt aan het succes van een bedrijf."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tips om uw kantoortuin optimaal te benutten
 Impact geluid in kantoortuin onderschat
 Geluidsoverlast op kantoor maakt inefficiënter
 Kantoorwoede floreert in saaie kantoortuinen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10