zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Er is een cyberoorlog gaande'

72 procent is van mening dat landen het recht moeten hebben om cybercriminelen ‘terug te hacken'

21 maart 2019 - Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar cyberdreigingen en offensief hacken. Daarvoor heeft het bedrijf 517 IT-beveiligingsexperts ondervraagd tijdens de RSA Conference 2019.

Het merendeel van de respondenten (87 procent) is van mening dat er momenteel een cyberoorlog gaande is. 72 procent is van mening dat landen het recht moeten hebben om cybercriminelen ‘terug te hacken'  58 procent vindt bovendien  dat particuliere organisaties ook het recht hebben om terug te hacken



Methoden voor cyberdefensie
Momenteel verbiedt de Computer Fraud and Abuse Act veel methoden voor cyberdefensie, waaronder toegang tot de computer van een hacker zonder toestemming. In de Verenigde Staten is in oktober 2018 de Active Cyber Defense Certainty (ACDC) Act geïntroduceerd voor een actieve cyberdefensie. Deze is opgesteld om vervolging voor fraude en gerelateerde activiteiten met betrekking tot computers te voorkomen, voor personen die zich verdedigen tegen ongeoorloofde inbraken in hun computers.
 
Beveiligingsexperts voelen zich bedreigd
"Dit onderzoek maakt duidelijk dat beveiligingsexperts zich bedreigd voelen," zegt Kevin Bocek, vice president security strategy & threat intelligence bij Venafi. "Door de toenemende finesse en frequentie van cyberaanvallen op bedrijven, krijgt iedereen te maken met een cyberoorlog. Nu hebben bedrijven wettelijk gezien niet eens het recht zich actief te verdedigen tegen cyberaanvallen. Zelfs als dat wel zou mogen, schatten organisaties hun mogelijkheden te optimistisch in om de juiste aanvaller te treffen. Zelfs met de meest geavanceerde technologie is het bijna onmogelijk te ontdekken wie de aanval heeft uitgevoerd. Hackers gebruiken namelijk meerdere technieken om de beveiligingsexperts te misleiden.
De meeste organisaties kunnen zich beter focussen op het versterken van hun verdediging. Wij zien een enorme groei in cloud, DevOps en technologieën voor het beschermen van machine-identiteiten. Die maken het mogelijk digitale services weer snel te herstarten na een hack,  waardoor de impact van aanvallen te beperken is." 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiende handel in SSL/TLS-certificaten op dark web
 Eén op de drie cybersecurity-experts voelt zich roepende in de woestijn
 Cyberaanvallen grootste risico voor Nederlands bedrijfsleven
 Groeiend aantal cyberaanvaloefeningen in bedr
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10