zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen vinden mannen bevoordeeld op de werkvloer

Genderdiscriminatie op de werkvloer is nog altijd een realiteit

13 maart 2019 - Anderzijds vindt het merendeel van de ondervraagde mannen dat er geen ongelijkheid heerst op de werkvloer Vorige week was het Internationale Vrouwendag. Ook in Nederland wordt er steeds meer aandacht aan deze dag besteed.

Maar wat vinden Nederlanders eigenlijk van Internationale Vrouwendag? En vinden zij dat er op de werkvloer nog altijd ongelijkheid heerst tussen mannen en vrouwen?


 
Vrouwen: mannen bevoordeeld op werkvloer
Vacaturesite Jobrapido heeft door middel van een online onderzoek op hun vacaturesite 594 Nederlandse bezoekers een aantal vragen voorgelegd. Het merendeel van zowel mannen (56,82 procent) als vrouwen (61,94 procent) geeft aan dat het belangrijk is dat we in Nederland stilstaan bij Internationale Vrouwendag. Opvallend is wel dat meer dan de helft van de mannelijke respondenten (55,28 procent) vindt dat er geen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer heerst. Daarentegen vindt 51,36 procent van de vrouwelijke respondenten dat mannen bevoordeeld zijn op de werkvloer.
 
Vrouwen: balans werk/privé is lastiger voor vrouwen
Slechts 4,68 procent van de ondervraagde vrouwen is van mening dat het moeilijker is voor mannen om een goede balans te bewaren tussen werk en privé dan voor vrouwen. Tegenover 41 procent van de vrouwen die denkt dat dit moeilijker is voor vrouwen. De overgrote meerderheid van mannen (67,33 procent) vindt dat het voor beide geslachten even makkelijk of moeilijk is om een goede balans tussen werk en privé te bewaren.
 
Zijn mannen of vrouwen beter in bepaalde beroepen?
55,3 procent van alle respondenten is van mening dat allebei de geslachten beter zijn in bepaalde beroepen. Dit tegenover 10,98 procent van alle respondenten die denkt dat mannen geschikter zijn voor bepaalde beroepen, 5,68 procent die van mening is dat vrouwen geschikter zijn voor bepaalde beroepen en 28,04 procent die denkt dat het ene geslacht niet beter is in bepaalde beroepen dan het andere geslacht.
"De data laten zien dat gender discriminatie op de werkvloer nog altijd een realiteit is, al is dit soms onbewust. Het is belangrijk dat zowel mannen als vrouwen zich hiervan bewust worden en dat bedrijven stappen ondernemen om vooroordelen en gender discriminatie te voorkomen. De beste manier om tegen gender discriminatie in actie te komen, is om het te erkennen en erop te handelen," zegt Patrizia Turri, Human Resources Global VP van Jobrapido.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland scoort onder Europees gemiddelde op genderdiversiteit
 Meer vrouwen, meer grijs
 Gestage toename vrouwen onder topverdieners
 Teams met evenwichtige man/vrouw verdeling presteren beter
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10