zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De kater na carnaval: feestvierders nemen vrije dagen op

Carnavalsvierder heeft gemiddeld één dag nodig om bij te komen

5 maart 2019 - Het merendeel van carnavalvierend Nederland heeft één hele dag rust nodig om bij te komen van de carnavalskater. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij ruim 2.000 respondenten werden ondervraagd naar hun feestgedrag tijdens carnaval.

Eén dag is voor de meeste feestvierders (39 procent) voldoende om te herstellen van de kater na carnaval. Er zijn echter ook genoeg carnavalsgangers die wat langer nodig hebben om weer helemaal de oude te worden. 18,4 procent van de respondenten geeft aan twee dagen nodig te hebben om weer bij zinnen te komen. 5,8 procent van de carnavallers heeft het zo bont gemaakt dat ze rekening houden met een herstelperiode van drie dagen of meer.


Toch is er ook een groot aantal feestvierders dat aangeeft géén tijd te hebben om zich over hun kater heen te zetten. Zo zegt 34 procent van de respondenten dat ze zich de dag na carnaval alweer fris en helder voelen.
 
Ziekmelden voor carnaval
Brabanders en Limburgers houden vaak al rekening met een kater, en nemen vrije dagen op. Het merendeel van de Brabanders (32,8 procent) en Limburgers (54,1 procent) vragen gemiddeld 2 dagen vrij van hun werk om carnaval te vieren. Feestvierders die van buitenaf moeten komen houden rekening met wat meer vrije tijd, en vragen doorgaans twee dagen of meer vrij van hun werkgever.
Ruim acht procent van de feestvierders weet vooraf al dat hij of zij zich minimaal één dag gaat ziekmelden na afloop van carnaval. Deze ziekmelders komen vooral uit de noordelijke provincies (57 procent).  
 
Slaaptekort hakt erin bij feestvierders
De carnavalskater kan voor veel feestvierders zwaarder aankomen vanwege slaaptekort. Het merendeel van de carnavalsgangers (43,3 procent) maakt tijdens carnaval langere nachten, met gemiddeld vier tot zes uur slaap. 35,9 procent van de carnavalsgangers slaapt overigens gewoon de aanbevolen zes tot acht uur.
4,6 procent van de ondervraagden kiest ervoor om tot de ochtenduren te feesten en slaapt twee tot vier uur. 1,9 procent van de feestvierders lijkt niets van slaap te willen weten en probeert genoeg uit te rusten met een of twee uur slaap per nacht.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste carnavalsvierders houden vooraf al rekening met kater
 Carnavalsverzuim vooral bóven de rivieren
 Carnaval bezorgt economie kater van 1,8 miljoen ziektedagen
 Katers en dronkenschap komen nogal eens voor op de werkvloer
 
 
reacties
 
e-carnavalskleding  |   | 
28-08-2019
 | 
10:03 uur
interessant!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10