zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Schade door cybercriminaliteit dreigt te escaleren

24 oktober 2018 - Cybercriminaliteit dreigt de wereldmarkt in 2021 jaarlijks zes biljoen dollar te gaan kosten. Dat is gelijk aan het bruto nationaal product van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Door de snelle digitalisering nemen de cybersecurity risico’s snel toe en bedrijven kunnen maar moeilijk bijblijven. Dat blijkt uit onderzoek van ESI ThoughtLab, een economische denktank uit de Verenigde Staten. 


ESI Thoughtlab deed onderzoek onder 1.300 grote organisaties, verrichte benchmarkonderzoek en hield diepte interviews met diverse experts. Voor het onderzoek werd samengewerkt met een groot aantal organisaties waaronder Protiviti, Baker McKenzie, CyberCube, HP Inc., KnowBe4, Opus, Security Industry Association en Willis Towers Watson.
 
Risico’s van digitale transformatie
Het onderzoek laat zien dat de risico’s snel toenemen naarmate organisaties meer investeren in digitalisering. 57 procent van de respondenten ziet het delen van data met partners en leveranciers als snelst groeiende risico op kwestbaarheid. De introductie van nieuwe technologie en apparatuur is met 48 procent het tweede snelst groeiende risico.
Executives verwachten bovendien dat het aantal aanvallen via een geconnecteerde leverancier of leverancier alarmerend snel gaat toenemen. Het aantal aanvallen dat wordt ondernomen via een derde partij stijgt naar verwachting met 247 procent. En andersom verwacht men dat het aantal aanvallen dat via de eigen netwerken wordt ondernomen op anderen gaat stijgen met 284 procent.
 
Eigen personeel grootste bedreiging
Het gevaar van hacken komt vooral van slecht geïnformeerd en opgeleid personeel. Maarliefst 87 procent van alle respondenten zien ongetraind personeel als het grootste cybersecurity risico. De meeste aanvallen op bedrijven komen van malware en spyware (81 procent), phishing (64 procent) en ransomware (63 procent).
 "Het is opmerkelijk dat deze vorm van hacken nog steeds zo succesvol is. Door personeel effectief te trainen kunt u het aantal kliks op phishingmails terugbrengen van 28 procent naar twee procent," aldus Stu Sjouwerman, directeur en oprichter van KnowBe4. Komende jaren gaan bedrijven hun investeringen in cybersecurity opschroeven, zeven procent dit jaar en komend jaar zelfs dertien procent.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Internationale samenwerking in strijd tegen cybercrime
 Criminelen schakelen in rap tempo over op low profile-aanvallen
 Consumentenvertrouwen: de kopzorg van cybercriminelen
 Steeds meer vraag naar ethical hackers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10