zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar accountants neemt sterk toe

31 augustus 2018 - Accountants zijn veruit het meest populair op de arbeidsmarkt voor financieel professionals. De vraag naar deze beroepsgroep stijgt met maar liefst 26 procent ten opzichte van de eerste helft van een jaar eerder.

Dit blijkt uit een periodieke analyse van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De toenemende populariteit van accountants heeft een keerzijde: het wordt voor accountantskantoren steeds moeilijker om vacatures te vervullen. De NBA start een onderzoek naar mogelijke knelpunten.



Groeiende vraag
De vraag naar financieel professionals - zoals controllers, CFO’s, riskmanagers en auditors - is in de eerste helft van 2018 met acht procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2017. De groei in de vraag naar accountants (RA/AA)  ligt hier met 26 procent ver boven. De groeiende vraag betreft alle rollen binnen accountantsfuncties; de groei in de vraag naar de minder ervaren assistent accountants bedroeg 24 procent, ervaren accountants en accountants in senior posities zoals controleleider of manager groeiden respectievelijk met 31 procent en 33 procent.

Uitdagender
Het aantal mensen dat accountant wil worden neemt niet structureel af: vorig jaar begonnen 1.152 mensen de driejarige praktijkopleiding tot accountant. Die opleiding volgen ze naast hun werk, nadat ze een universitaire studie hebben afgerond. De vraag naar accountants neemt sneller toe dan de aanwas. De zoektocht van accountantskantoren naar nieuwe medewerkers wordt steeds uitdagender, zo blijkt uit een telefonische rondgang van de NBA. 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Opvallend sterke groei in vraag naar universitair opgeleide financieel professionals
 Tekort aan Accountants in groeiende Financiële arbeidsmarkt
 Nieuwe banen komen vooral van familiebedrijven
 Flexibilisering jaagt toenemende vraag naar accountants op
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
2-09-2018
 | 
07:34 uur
Het wordt inderdaad lastiger om vacatures te vervullen voor veel accountantskantoren. En bijkomend gevaar is dat er aan hun personeel wordt getrokken en dat die met beloften worden weggelokt door het bedrijfsleven of andere kantoren.

Ook recruiters benaderen via social media - LinkedIn- accountants die nu nog in vaste dienst zijn om na te denken over een carriereswitch.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10