zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibilisering jaagt toenemende vraag naar accountants op

7 juli 2014 - In het eerste half jaar van 2014 is de vraag naar financieel specialisten gegroeid met 15,5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013. De sterke groei die sinds het eerste kwartaal 2014 is geconstateerd zet door in het tweede kwartaal met zestien procent groei.

De grootste en meest opvallende groeier is de accountancy, waar het aantal gepubliceerde vacatures met maar liefst 52 procent groeit ten opzichte van de eerste helft van 2013. Zonder deze explosieve groei zou het totale groeipercentage voor de beroepsgroep financieel specialisten niet boven de 7,5 procent uitkomen. Andere opvallende groeiers zijn de zwaardere financieel specialisten zoals business controllers en financieel managers. "De toenemende vraag naar accountants komt mede door een toegenomen vraag naar interim accountants als gevolg van de toenemende flexibilisering bij grotere accountantskantoren," zegt Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht.Flexibilisering
De vraag naar accountants zit sinds het vierde kwartaal 2013 fors in de lift. De groei in accountancy functies is enerzijds terug te voeren naar de toenemende vraag vanuit kleinere accountantskantoren die, naast een kwantitatieve behoefte, ook op zoek zijn naar een kwaliteitsimpuls. Anderzijds is er nog steeds sprake van een inhaalslag na jaren van krimp. Daar komt nu een sterk groeiende vraag naar interim accountants bij die nu al worden geworven voor inzet in het hoogseizoen in 2015. Traditioneel vormen de eerste vier maanden van het jaar de absolute piek in de werkzaamheden voor de accountants. Door een deel van deze auditactiviteiten te flexibiliseren kan de vaste bezetting terug worden gebracht. "Deze beweging naar structurele flexibilisering en kostenreductie is onmiskenbaar ingezet. Inmiddels hebben wij ook een fors aantal vacatures voor interim-professionals met een twee tot acht jaar ervaring in de accountancy openstaan," aldus Kolthof

Meer vraag naar senior financieel specialisten
De vraag naar senior financieel specialisten laat eveneens een gezonde groei zien. Er worden elf  procent meer financieel managers gevraagd en ruim negen procent meer business controllers ten opzichte van de eerste helft 2013. Verder valt op dat de vraag naar jongere financieel specialisten zoals assistant controllers stabiliseert. In het tweede kwartaal is er zelfs sprake van een lichte krimp van bijna drie procent. Nu de economie voorzichtig aantrekt bestaat er een toenemende behoefte aan zeer ervaren financieel specialisten die vanuit maturiteit een organisatie financieel kunnen sturen én daarnaast vooruit kunnen kijken. Dit speelt momenteel sterker dan de vraag naar de jongere garde, waar de vraag de afgelopen jaren structureel hoog is geweest.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  ‘Een composable infrastructuur’: lego voor de IT-afdeling
 Nederlander maakt zich zorgen om privacy, maar handelt daar niet naar
 Weg met de Data Protection Officer!
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Vier best practices voor een transformatie van finance
VCP: ontzie expats bij omstreden belastingmaatregel
meer top 10
vacatures
meer vacatures