zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibilisering jaagt toenemende vraag naar accountants op

7 juli 2014 - In het eerste half jaar van 2014 is de vraag naar financieel specialisten gegroeid met 15,5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013. De sterke groei die sinds het eerste kwartaal 2014 is geconstateerd zet door in het tweede kwartaal met zestien procent groei.

De grootste en meest opvallende groeier is de accountancy, waar het aantal gepubliceerde vacatures met maar liefst 52 procent groeit ten opzichte van de eerste helft van 2013. Zonder deze explosieve groei zou het totale groeipercentage voor de beroepsgroep financieel specialisten niet boven de 7,5 procent uitkomen. Andere opvallende groeiers zijn de zwaardere financieel specialisten zoals business controllers en financieel managers. "De toenemende vraag naar accountants komt mede door een toegenomen vraag naar interim accountants als gevolg van de toenemende flexibilisering bij grotere accountantskantoren," zegt Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht.Flexibilisering
De vraag naar accountants zit sinds het vierde kwartaal 2013 fors in de lift. De groei in accountancy functies is enerzijds terug te voeren naar de toenemende vraag vanuit kleinere accountantskantoren die, naast een kwantitatieve behoefte, ook op zoek zijn naar een kwaliteitsimpuls. Anderzijds is er nog steeds sprake van een inhaalslag na jaren van krimp. Daar komt nu een sterk groeiende vraag naar interim accountants bij die nu al worden geworven voor inzet in het hoogseizoen in 2015. Traditioneel vormen de eerste vier maanden van het jaar de absolute piek in de werkzaamheden voor de accountants. Door een deel van deze auditactiviteiten te flexibiliseren kan de vaste bezetting terug worden gebracht. "Deze beweging naar structurele flexibilisering en kostenreductie is onmiskenbaar ingezet. Inmiddels hebben wij ook een fors aantal vacatures voor interim-professionals met een twee tot acht jaar ervaring in de accountancy openstaan," aldus Kolthof

Meer vraag naar senior financieel specialisten
De vraag naar senior financieel specialisten laat eveneens een gezonde groei zien. Er worden elf  procent meer financieel managers gevraagd en ruim negen procent meer business controllers ten opzichte van de eerste helft 2013. Verder valt op dat de vraag naar jongere financieel specialisten zoals assistant controllers stabiliseert. In het tweede kwartaal is er zelfs sprake van een lichte krimp van bijna drie procent. Nu de economie voorzichtig aantrekt bestaat er een toenemende behoefte aan zeer ervaren financieel specialisten die vanuit maturiteit een organisatie financieel kunnen sturen én daarnaast vooruit kunnen kijken. Dit speelt momenteel sterker dan de vraag naar de jongere garde, waar de vraag de afgelopen jaren structureel hoog is geweest.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s
 Tevredenheid over thuiswerken neemt toe
 Nederlandse bedrijven roepen op tot minder zakelijk reizen
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
meer top 10