zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondanks tekort laten werkgevers oudere ICT’er links liggen

24 april 2018 - Hoewel werkgevers hun ICT-vacatures maar moeilijk krijgen ingevuld, wordt amper gekeken naar oudere ICT-werknemers. Jongere ICT’ers worden eerder en ook frequenter door headhunters benaderd en vinden na ontslag veel sneller een nieuwe baan.

Ondanks dat de IT-arbeidsmarkt ontzettend krap is, maken oudere werknemers zich zorgen over hun arbeidsmarktpositie. Dit blijkt uit cijfers van het UWV in combinatie met gegevens uit de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect.


Vorige week bracht het UWV een ‘Factsheet arbeidsmarkt voor ICT-beroepen’ uit waaruit blijkt dat de helft van de ICT-vacatures door werkgevers wordt beschouwd als moeilijk vervulbaar. Er zijn het afgelopen jaar nog zo’n 53.000 IT-vacatures bijgekomen. Het UWV bestempelt de IT-arbeidsmarkt als ‘zeer krap’.
Het aantal WW-uitkeringen aan IT’ers daalde daarom ook sterk de afgelopen jaren. Toch krijgen nog zo’n 6900 ICT’ers een WW-uitkering. En dat zijn vooral uitkeringen aan ICT’ers van 45 jaar en ouder, zo’n 66 procent van de WW-uitkeringen wordt verstrekt aan de leeftijdsgroep 45 jaar en ouder, vier jaar geleden was dit nog 60 procent. Oudere IT’ers zeggen ook relatief lastig werk te vinden: nog geen 30 procent van deze IT’ers van boven de 55 vinden binnen een jaar na ingang van de uitkering een baan. Ter vergelijking: voor de groep ICT’ers tussen de 25 en 35 jaar is dit bijna 80 procent. Waarschijnlijk zitten nog meer oudere IT’ers zonder baan dan wordt geteld, omdat er een maximale duur is voor WW en de groep die na die tijd nog niet aan de slag is – relatief vaak juist de oudere ICT’er – niet meer terug te vinden is in de statistieken van het UWV.

Hoge leeftijd is reden verslechtering arbeidsmarktpositie
Deze cijfers worden onderschreven door de eerste resultaten uit de jaarlijkse Salary Survey van IT-vakplatform AG Connect en Berenschot. Slechts zeven procent van de ruim 2600 IT’ers die de vragenlijst hebben ingevuld denkt dat zijn of haar positie op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar is verslechterd. In de categorie 55 jaar en ouder is dit maar liefst vijftien procent. Hoge leeftijd is veruit de meest genoemde reden voor de verslechtering van de arbeidsmarktpositie. Deze reden wordt meer dan 80 keer genoemd als belangrijkste reden voor de verslechtering van de kansen op de arbeidsmarkt.
Dit gevoel komt onder andere voort uit hoe vaak oudere ICT’ers worden benaderd door headhunters. Van de ICT’ers jonger dan 55 jaar zegt bijna 45 procent het afgelopen jaar benaderd te zijn door een recruiter. Van de ICT’ers boven de 55 jaar is meer dan twee derde het afgelopen jaar niet benaderd. Bovendien worden ICT’ers onder de 55 veel frequenter benaderd, het merendeel maandelijks. Van de ICT’ers boven de 55 jaar is het merendeel slechts een enkele keer benaderd.
Een aantal reacties van respondenten: "Werkgevers willen alleen jonge mensen met zware diploma's,"zegt iemand. Niet alleen 55- en 60-plussers klagen over afnemende kansen. Zelfs een IT’er die nog 40 moet worden ziet de bui al hangen: "Ik ben straks niet meer onder de 40 jaar en zie mijn leeftijd als beperkende factor. Na mijn veertigste ben ik minder aantrekkelijk voor werkgevers om in mij te investeren."

Oudere ICT'er is niet schoolbaar
Het UWV signaleert een kwalitatieve mismatch: de vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. "Van ICT’ers wordt verwacht dat zij zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende markt en dat ze hun kennisniveau continu – middels certificaten – op peil houden. Wellicht heeft een groep werkzoekenden – en dan denk ik met name aan oudere ICT’ers – verouderde certificeringen, opleidingen of werkervaring. Die groep is bovendien vaak in de ogen van werkgevers niet meer schoolbaar", aldus Kalkhoven.
Overigens werken in de beroepsrichting ICT al relatief weinig oudere werknemers. Van de 285.000 werknemers en de 53.000 zzp’ers, is slechts veertien procent ouder dan 55 jaar. Dat is relatief weinig ten opzichte van andere beroepsgroepen, want gemiddeld is twintig procent van de werkzame personen in ons land 55 jaar of ouder.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer ouderen na outplacement aan de slag
 Oudere werknemers: betrokken, loyaal en bevlogen
 Ontkenning groeiende werkloosheid ouderen
 Nederland benut potentieel oudere werknemers onvoldoende
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10