zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Chelsea ownes Mourinho'

15 augustus 2017 - Kent u hem nog? Mourinho ‘the special one’? José Mourinho was de eerste coach die vond dat hij meer salaris moest ontvangen dan de spelers zelf.

Hoe kunt u als coach serieus genomen worden als u net boven de Balkendendenorm zit, terwijl de spelers dat salaris per zes minuten verdienen? Daar valt wat voor te zeggen. Alhoewel er vermoedelijk niet heel veel shirtjes met het rugnummer van Mourinho over de toonbank zullen gaan. Hoe verdient de club dan het miljoenensalaris van Mourinho terug? Chelsea heeft daar wel een creatieve oplossing voor. Dat schrijft Piet-Hein Boekel advocaat intellectueel eigendomsrecht & co-founder LegalMatters.com.



Doekje voor het bloeden
Boekel: "Weet u nog dat de leerling van Louis van Gaal werd ontslagen bij Chelsea? Later zat hij openlijk te sjansen met Manchester United en dus onder de duiven te schieten van zijn grootmeester. Omdat Mourinho werkloos thuis zat en zijn contract niet afgekocht hoefde te worden, bleef Chelsea met lege handen achter. Of toch niet? Chelsea had namelijk op 13 januari 2006 de handtekening van Mourinho als merk gedeponeerd in de Europese Unie. Deze merkregistratie verliep op 13 januari 2016 en is niet verlengd door Chelsea. Ook de namen Jose Mourinho en Mourinho zijn door Chelsea als merk gedeponeerd in onder meer Oostenrijk, China, US en Europese Unie.
Dus ik vraag mij af of Mourinho voor heel veel nullen een (eenmalige?) licentie heeft gekregen van Chelsea om zijn handtekening te zetten onder miljoenencontracten bij Internazionale en Real Madrid? Zou hij door zijn handtekening te zetten merkinbreuk plegen en zou Chelsea daardoor schade leiden? Zou die licentie ook gelden bij fandagen van Internazionale of Real Madrid als Mourinho een tennisarm krijgt bij het uitdelen van handtekeningen? Een tonnetje of drie per handtekening? Gewoon als doekje voor het bloeden voor Chelsea omdat Abramovitsj aantrekkelijk aanvallend voetbal had willen zien."

Exit-onderhandelingen
Boekel: "Best bijzonder dat Mourinho akkoord is gegaan om de merken op naam van Chelsea te laten registreren. Hij zou er beter aan hebben gedaan om deze merken op zijn eigen naam te laten registreren en dan in licentie te geven aan Chelsea. Zoals zijn grootmeester Van Gaal heeft gedaan. Die is de baas over zijn eigen naam. Ook best bijzonder dat Chelsea nog steeds eigenaar is van zijn merken, terwijl hij nu inmiddels bij de concurrent Man United zit. Chelsea kan zich op basis van haar exclusieve merkrechten verzetten tegen het gebruik van José Mourinho op merchandise van Man United. Zou dit niet ter sprake zijn gekomen tijdens de exit-onderhandelingen? Of was dit een uitruil? Of mag hij nu van Chelsea alleen de naam ‘special one’ voeren?
Hoe dan ook, Chelsea ownes Mourinho. En daarmee staan the special one en Man United 1-0 achter."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Liever een leuke baan dan een topsalaris
 Subsidieregels die topsalarissen verbieden in strijd met wet
 China wil topsalarissen staatsbedrijven nogmaals indammen
 Exorbitante topsalarissen nergens voor nodig
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10