zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vermogensbeheerder verwacht disruptie door digitalisering

19 juni 2017 - De overgrote meerderheid van de vermogensbeheerders verwacht dat de digitalisering de komende tien jaar tot disruptie in hun branche leidt.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 450 managers in wealth- en assetmanagement, uitgevoerd door CREATE-Research in opdracht van Dassault Systèmes. 'Early adopters' van digitale platforms en tools geven aan dat ze nu al de vruchten plukken, bijvoorbeeld in de vorm van concurrentievoordeel en een verbeterde klantervaring.


 De resultaten van het onderzoek staan beschreven in het rapport 'Digitization of asset and wealth management: promise and pitfalls'. Een greep uit de belangrijkste conclusies:
 
  • 80 procent van de assetmanagers en 77 procent van de wealthmanagers verwacht dat de digitalisering binnen tien jaar voor gedeeltelijke of zelfs volledige disruptie in hun branche zal zorgen.
  • 54 procent van de assetmanagers maakt gebruik van socialmediatools en 56 procent van de wealthmanagers gebruikt nieuwe digitale platforms. Van alle acht in het onderzoek meegenomen tools is blockchain het minst vaak geïmplementeerd.
  • De digitalisering wordt versneld door een hogere kostendruk, de opkomst van passieve fondsen met lage kosten, het groeiende belang van vergoedingen en kosten als differentiator, een nieuwe generatie 'digitally-savvy' investeerders en toetreding tot de markt door fintechbedrijven en internetgiganten.
  • Early adopters van digitale platforms en tools noemen lagere operationele kosten, een sterkere marktpositie, een hogere efficiëntie, betere compliance en een verbeterde klantervaring als voordelen.
Ingrijpende transformatie
"Veranderend klantgedrag is de komende jaren de belangrijkste aanjager van de digitalisering," zegt Amin Rajan, CEO bij CREATE-Research. "Financiële diensten evolueren van aanbodgedreven naar vraaggedreven. Dit betekent dat vermogensbeheerders aan de vooravond staan van een nieuwe transformatie met verstrekkende gevolgen. Digitalisering is niet de eerste of de laatste keuze: het is de enige keuze. Leiders met een duidelijke visie op hun business in het digitale tijdperk hebben de toekomst."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ING online meest besproken vermogensbeheerder
 Veranderingen in regelgeving 'stuwen vraag op naar multi-assetbeleggingen'
 Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht
 Beheerd vermogen groeit naar 100. 000 miljard dollar in 2020
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10