zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Week van de Bevlogenheid start vandaag

12 juni 2017 - Minder dan twintig procent van de Nederlandse werknemers voelt zich een paar keer per week bevlogen, is trots en haalt echt voldoening uit z'n werk.

Dat moet anders, vinden de initiatiefnemers van de allereerste landelijke Week van de Bevlogenheid, die vandaag van start gaat.


Het doel? In 2025 niet minder dan 80 procent van werkend Nederland bevlogen en trots krijgen. En dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is. Volgens de organisatie is er een landelijke beweging nodig, "Werkgevers moeten het werken aan bevlogenheid als thema op de managementagenda zetten, want het is ongelofelijk belangrijk. Bevlogen medewerkers zorgen namelijk voor aantoonbaar betere resultaten en meer werkplezier," zegt Ronald Warmerdam van IMPACT on the Job. "Organisaties met bevlogen medewerkers doen het bovendien veel beter als het gaat om klantloyaliteit, winstgevendheid en kennen een laag verzuim. (bron: Gallup Q12 2016) Tal van bedrijven en ambassadeurs zijn aangehaakt om mee te bouwen aan meer bevlogenheid, betrokkenheid en trots. Samen streven zij er naar om deze boodschap bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen via de landelijke Week van de Bevlogenheid editie 2017."

Maandag: Bevlogenheid en leiderschap
De start van de Week van de Bevlogenheid: het begint bij leiderschap. Hoe krijgen we bevlogenheid op de managementagenda en wat kunnen ondernemers en/of leidinggevenden doen om interne bevlogenheid een boost te geven? Deze maandag licht de Week van de Bevlogenheid een aantal praktische stappen toe middels onder andere een blog, een infographic en een video.

Dinsdag: Bevlogenheid in praktijk
Deze dag gaat over bevlogenheid in de praktijk. Zo verzorgt Week van de Bevlogenheid-ambassadeur IMPACT on the Job deze dag een webinar waarin wordt toegelicht hoe je bevlogenheid in de praktijk kunt laten toenemen en vasthouden. IMPACT on the Job begeleidt bedrijven naar meer bevlogenheid en resultaatversnelling.

Woensdag: Bevlogenheid meten
Hoe kun je de bevlogenheid vergroten als je zelf niet weet waar je staat met je bedrijf? Week van de Bevlogenheid-ambassadeur Effectory meet bevlogenheid en betrokkenheid voor ruim 800 organisaties zowel in Nederland als daarbuiten. Ze hebben, speciaal voor de Week van de Bevlogenheid, een Bevlogenheid Scan ontwikkeld. Organisaties met meer dan 100 man personeel kunnen hier gratis gebruik van maken.

Donderdag: Succesvol werken aan bevlogenheid
Donderdagmiddag 15 juni vindt het evenement "Succesvol werken aan bevlogenheid" plaats. Verschillende sprekers zullen, ieder op hun eigen manier en uit eigen ervaring, spreken over bevlogenheid. Het zijn onder andere Bas van der Veldt, Willem van Rhenen en Wilco van Rooijen. Lees meer en bestel toegangskaarten via www.weekvandebevlogenheid.nl.

Vrijdag: Bevlogenheid en het talent van morgen
De organisatie van de Week van de Bevlogenheid heeft onderzoek gedaan naar de motivatie van de Y-generatie om te kiezen voor een bepaalde werkgever. Slechts negen procent van de 1134 respondenten kiest nog voor een corporate organisatie, en het grootste gedeelte van de respondenten, namelijk 52 procent gaan voor middel- en kleine bedrijven met een duidelijkere focus op purpose, werkplezier en autonomie in het werk. Het belang van on-the-job bevlogenheid leeft onder de studenten. De onderzoeksresultaten zullen als eerste op het bovengenoemde event worden gepresenteerd. De whitepaper met resultaten komt deze vrijdag uit.
Volg Week van de Bevlogen via de website, Twitter, Facebook, LinkedIn en via #WvdB2017.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten gaan voor bevlogenheid in plaats van corporate
 Oudere werknemers: betrokken, loyaal en bevlogen
 Veel medewerkers vinden werk niet zinvol
 Duurzame inzetbaarheid? Bevlogen medewerkers maken het verschil
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10