zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Lunch op werkvloer ondermaats'

26 april 2017 - Ruim twee derde van de werknemers vindt het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar wat betreft het huidige aanbod scoort de Nederlandse werkgever ondermaats; 67 procent krijgt een onvoldoende.

Het ontbreekt aan variatie en gezonde producten. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest, uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.


Het merendeel van de ondervraagden geeft aan elke dag een weloverwogen beslissing te maken in wat men eet, al geeft 39 procent toe soms te zwichten voor iets ongezonds. Een kwart vindt dan ook dat de werkgever meer zou moeten doen om gezonde voeding op het werk te stimuleren. Remco Kokkelink, commercieel directeur bij Eurest: "Werkgevers gaan er vaak vanuit dat werknemers niet zitten te wachten op advies van de baas, maar er is wel degelijk behoefte aan. U kunt werknemers eenvoudig inspireren door voedingswaarde bij producten te vermelden. Daarnaast is het belangrijk dat het gezonde aanbod er het aantrekkelijkst uitziet, goedkoop is en goed zichtbaar. Snacks hoeven heus niet helemaal van het toneel te verdwijnen, maar zorg er dan wel voor dat het écht iets lekkers is en geen koude kroket of een slappe croissant."
 
Ontbijt en gezonde tussendoortjes op de werkvloer
Een op de vijf Nederlanders geeft aan dat een gezonde lunch en een goed ontbijt de belangrijkste factoren zijn voor de ervaren vitaliteit gedurende de werkdag. Maar waar ontbijtvoorzieningen en gezonde tussendoortjes in het buitenland al gretig aftrek vinden op de werkvloer, loopt Nederland hier in achter. Ook zijn er maar een handjevol bedrijven waar je terecht kunt voor een avondmaaltijd. Kokkelink: "Ons leefpatroon verandert. Werk en privé loopt steeds meer door elkaar, maar bedrijfsrestaurants zijn over het algemeen nog erg traditioneel. Een gemiste kans, want zes kleine maaltijden per dag in plaats van drie grote zorgt voor een actieve stofwisseling en een stabiele bloedsuikerspiegel."

Werknemers zijn het meest tevreden over:
1. Werksfeer, onderlinge relatie met collega’s
2. Voldoende uitdaging in het werk
3. De mogelijkheid om de eigen werktijd te bepalen
 
Werknemers zijn het minst tevreden over:
1. Mogelijkheid tot ontspanning (tafeltennis, relaxruimte etc.)
2. Aanbod gezonde tussendoortjes
3. Faciliteren van een gevarieerde en gezonde lunch
 
Doorgeslagen met flexplekken
Wat betreft de mogelijkheid tot ontspanning, scoort de Nederlandse werkvloer eveneens ondermaats. Slechts tien procent geeft aan dat er voldoende faciliteiten zijn om te kunnen relaxen. Ook wordt er slecht gescoord op de mogelijkheid om te kunnen afzonderen. Kokkelink: "Veel vaste werkplekken hebben plaats gemaakt voor flexplekken. Je zou kunnen zeggen dat we daarin wellicht wat zijn doorgeslagen. Voor medewerkers moet het mogelijk blijven om zich te kunnen terugtrekken wanneer nodig. Het bedrijfsrestaurant is hier een geschikte ruimte voor. Buiten de lunchtijd uitermate geschikt om juist te kunnen afzonderen."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Klant niet op één bij CFO
 Populariteit Rijksmuseum schiet omhoog
 Keuze tips voor de smartphone van de zaak
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer wil lunch van de baas
 Millennial wil gezond bedrijfsrestaurant
 Vrouwen kiezen voor gezonde lunch, mannen voor vlees
 Gezonde traktaties op werk zijn not-done
 
 
reacties
 
M  |   | 
27-04-2017
 | 
16:51 uur
Toch vreemd dat we juist in gezond eten op de werkvloer achterlopen.
Vergeleken met de meeste landen om ons heen zijn groente en fruit redelijk goedkoop.

Misschien als werknemers wat vaker aangeven gezonder eten te willen dat er sneller wat verandert
Ad de Beer  |   | 
28-04-2017
 | 
07:44 uur
Als ik de eerste zin lees, 60% wil gezond eten en ik zet dat af tegen onderzoek (5% is actief bezig met lifestyle) dan lijkt het weer eens een marketing stunt te zijn.
De andere uitkomsten staan ook haaks op andere onderzoeken. Dus hoe geloofwaardig is dit allemaal?
Ja P&O wil graag betuttelen, maar de werknemer zitten op andere dingen te wachtem

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
meer top 10