zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steden stuwen woningmarkt tot grote hoogte

28 februari 2017 - In het vierde kwartaal van 2016 blijft de woningwaarde doorstijgen (6,3 procent) naar een gemiddelde van 262.000 euro. Het afgelopen jaar namen woningen in de prijsklasse 250.000 tot 350.000 euro het meest in waarde toe met 6,9 procent.

Zij worden gevolgd door de prijsklasse vanaf 500.000 euro met 6,7 procent. Appartementen werden het afgelopen jaar 9,4 procent meer waard en eengezinswoningen stegen 5,5 procent in waarde. Op gemeenteniveau nam de gemiddelde woningwaarde het sterkst toe in Utrecht (12,0 procent), gevolgd door de gemeente Rotterdam (11,8 procent). De voorspelling voor Q1 2017 komt uit op 7,1 procent op jaarbasis.


Het aantal woningverkopen op jaarbasis is opnieuw toegenomen (20,5 procent) en passeert de piek van 2006. De marktliquiditeit heeft een factor 0,7 bereikt. Evenals vorig kwartaal worden op jaarbasis meer woningen verkocht dan er worden aangeboden. In de Randstad is deze factor gedaald naar 0,5.

Stijgende woningprijzen
De woningprijzen in grote steden stijgen sneller dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Calcasa aan de hand van een nieuwe index voor de grote steden: de Calcasa WOX Top 15 Steden Index. De snelle groei wordt met name veroorzaakt door de steden binnen de Randstad. Amsterdam is nog steeds koploper, maar ook de Rotterdamse woningmarkt begint nu op gang te komen. Appartementen in Rotterdam stijgen momenteel met 12,4 procent het hardst van heel Nederland.
De Calcasa WOX Top 15 Steden Index geeft de gemiddelde woningwaarde weer voor de vijftien grootste steden van Nederland. Deze zijn geselecteerd op basis van het aantal koopwoningen. De index toont aan dat vooral de laatste drie jaar de waarde van alle koopwoningen in de top vijftien  sneller is gestegen dan in de rest van Nederland. In deze periode namen eengezinswoningen in de grote steden met 17,7 procent in waarde toe en appartementen zelfs met 24,8 procent.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Woningmarktvertrouwen blijft op recordhoogte
 Woningmarkt beweegt naar herstel
 Vertrouwen woningmarkt weer terug op hoogtepunt
  Woningverkopen stijgen, en niet alleen in Amsterdam
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10