zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Woningverkopen stijgen, en niet alleen in Amsterdam

15 december 2014 - De woningverkopen stijgen en er worden weer vraagprijzen geboden, dat constateert Benno Kolt van e-makelaar. Kolt snapt de diplomatieke voorzichtigheid van alle instanties en partijen goed. De berichtgeving over de woningmarkt varieerde de afgelopen jaren van dag tot dag.

Zelfs grootbanken kondigden de ene week het einde van de recessie aan, om een week later aan te geven dat het herstel van de woningmarkt toch niet leek door te zetten. Maar zelf signaleert Kolt in de praktijk toch een duidelijk aanhoudende trend van stijgende woningverkopen en -prijzen. En niet alleen in Amsterdam.Aanhoudende opleving 
Kolt:"De significante toename van het aantal biedingen op te koop staande woningen begon eind augustus, na de zomervakantie. De eerste maand houd je rekening met een tijdelijke opleving. Maar nu bijna vier maanden verder, zien we dat het aanhoudt. In Amsterdam is het al langer aan de gang. Daar lijken de tijden van voor de crisis te herleven. Woningen worden daar zeer snel en boven de vraagprijs verkocht. Een éénkamer-appartement met vraagprijs 150.000 euro  in de Amsterdamse Pijp werd recent in no-time voor 7.500 euro boven de vraagprijs verkocht. Maar ook de woningen in de hogere prijsklassen gaan snel. Zoals een driekamerwoning met een vraagprijs van 325.000 euro. Op dag één bijna twintig aanvragen voor een bezichtiging en verkocht voor 340.000 euro. En dan zijn er ook woningen die al geruime tijd in de verkoop staan. Deze worden plotseling verkocht voor goede tot zeer goede bedragen. We hebben meegemaakt dat iemand met 8.000 euro restschuld achter zou blijven. Uiteindelijk is deze klant 14.000 euro rijker uit de strijd gekomen.'
 
Hele land
Dat de markt in Amsterdam is aangetrokken lijkt overduidelijk. Maar de tendens strekt zich uit door heel het land. In Groningen, Veldhoven, Leeuwarden, IJsselstein, ook in deze steden werden recent woningen op of boven de vraagprijs verkocht. 

Euforie
In het laatste NVMagazine stelt Mathijs Bouman, columnist van Het Financieele Dagblad, dat er nog geen reden is voor euforie over de woningmarkt. Hij zegt dat hij nog geen makelaars heeft gehoord die zeggen dat de situatie voorbij is. "Nou, hier is er een," zegt Kolt. "Het is hoog tijd voor een positief geluid. Hoeveel voorbeelden en signalen hebben we nodig om weer met overtuiging positief te durven zijn over de woningmarkt? Het lijkt er op dat niemand zijn vingers meer durft te branden aan uitspraken. Dus blijft men voorzichtig."
Kolt stelt dat de markt uiteraard nog niet terug is op het niveau van 2007. "We hebben bijna zeven jaar in een neergaande markt gezeten. Dat herstelt zich niet in vier maanden tijd. Maar we zijn wel heel erg hard onderweg. Wat mij betreft gaan we euforisch 2015 in. De woningmarkt doet het weer goed. En niet alleen in Amsterdam."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
 2020 wordt het jaar van gepersonaliseerd entertainment
 Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vertrouwen woningmarkt stijgt maar is gevoelig voor tegenvallers
 Belasting eigen woning volgend jaar weer hoger
 Starterslening brengt woningmarkt in beweging
 Verlenging lagere BTW helpt waardedaling woning voorkomen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
meer top 10