zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebrek aan financieel welzijn heeft grote gevolgen voor productiviteit

2 december 2016 - Bedrijven die actief met vitaliteitsprogramma’s bezig zijn, constateren de negatieve effecten van het gebrek aan financieel welzijn. Twee derde van alle bedrijven ziet dat de productiviteit afneemt en de helft wijt een groeiend arbeidsverzuim aan de financiële beslommeringen van werknemers.

Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Working Well: A Global Survey of Workforce Wellbeing Strategies’ van Xerox HR Services.


 
Financiën op orde
Bedrijven helpen werknemers steeds vaker met het op orde krijgen van hun financiële situatie. Vitaliteitsprogramma’s die in het teken staan van het bijbrengen van financiële vaardigheden en zelfredzaamheid krijgen meer prioriteit binnen organisaties. 24 procent van de respondenten zegt een dergelijk programma het afgelopen jaar te zijn gestart. Nog eens 39 procent zegt al twee tot vijf jaar een vitaliteitsprogramma aan te bieden. Naast het aanbieden van financiële vitaliteitsdiensten in de vorm van coaching en ondersteuning helpen bijna alle werkgevers werknemers voor te bereiden op hun oude dag. Dit uit zich in pensioensregelingen en het waarborgen van een juiste oudedagsvoorziening (92 procent) en in programma’s die bijdragen aan financiële vaardigheden en zelfredzaamheid (91 procent).  
 
Arbeidsvitaliteit
Piet-jan Van Gerwen, Vice President Human Capital Services (HCS) EMEA van Xerox: "Arbeidsvitaliteit gaat verder dan de gezondheid van medewerkers. Het omvat onder meer fysieke, mentale, emotionele en financiële aspecten die stuk voor stuk van positieve of negatieve invloed kunnen zijn op de productiviteit van het personeel. Het is dan ook mooi om te zien dat organisaties niet alleen de negatieve effecten constateren, maar ook daad bij het woord voegen en hierop actie ondernemen."
 
Over het onderzoek
In het kader van het onderzoek Working Well: A Global Survey of Workforce Wellbeing Strategies verzamelde Xerox HR Services gegevens van 428 organisaties in 33 landen. Deze hadden betrekking op diverse wereldwijde vitaliteitsvraagstukken, zoals de bedrijfsstrategie en –doelstellingen, het financieel welzijn, de communicatie, de bedrijfscultuur en de effectiviteit van vitaliteitsprogramma’s. Het onderzoek werd in augustus 2016 afgerond.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mensen met schulden zijn beter af bij bedrijfsleven dan bij overheid
 IMF waarschuwt voor al te veel optimisme
 Particuliere schulden remmen groei consumptie
 Werkgever moet grotere rol spelen bij aanpak financiële problemen werknemer
 
 
reacties
 
Harry Heijligers  |   | 
2-12-2016
 | 
12:34 uur
Ja je neemt jezelf overal mee naar toe. Dus als je niet lekker in je vel zit, heeft dat overal dus ook op je werk zijn uitwerking. Bedrijven zouden er dan ook goed aan doen, meer aan het mentale welzijn van hun medewerkers te denken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10