zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven die cloudapplicaties gebruiken lopen voor op concurrentie

27 oktober 2016 - Uit onderzoek van Frost & Sullivan in opdracht van NetSuite blijkt dat een meerderheid van de Europese bedrijven die cloudgebaseerde applicaties gebruikt voor ten minste één bedrijfskritisch proces, zoals accounting, customer relationship management (CRM) of ERP, een voorsprong heeft op zijn concurrenten.

Het onderzoek, uitgevoerd onder 600 senior IT-beslissers uit verschillende sectoren in Europa, laat zien dat deze bedrijven ook makkelijker en effectiever wereldwijde groei realiseren.


 
Oplossing voor uitdagingen
"Voor Europese bedrijven zijn kostenbesparingen niet de belangrijkste reden om te kiezen voor cloudgebaseerde bedrijfsapplicaties. Het onderzoek toont aan dat bedrijven de cloud steeds meer zien als een oplossing voor de uitdagingen als gevolg van veranderingen in de sector, om hun concurrentiepositie te versterken en als middel om wereldwijde groei te faciliteren," aldus Alexander Michael, Director of Consulting bij Frost & Sullivan. "De bedrijven die de overstap nog niet hebben gemaakt blijven duidelijk achter bij de concurrenten die dat wel hebben gedaan."
 
Andere belangrijke bevindingen van het onderzoek
-
Europese bedrijven breiden hun traditionele cloudapplicaties, zoals productiviteit, CRM en samenwerking uit naar financiële processen.
- Alleen al in het Verenigd Koninkrijk is het aantal bedrijven dat zijn belangrijkste bedrijfsapplicaties in de cloud heeft draaien toegenomen van 40 procent in 2014 naar 62 procent in 2016.
 - Zelfs als bedrijven overstappen naar cloudapplicaties krijgen ze vaak nog te maken met de traditionele uitdagingen van on-premise systemen bij de integratie van verschillende applicaties. 65 procent van de respondenten ervaart problemen met de integratie van front- en backofficesystemen. 

Schaalbaarheid en flexibiliteit
"Dit onderzoek bevestigt de trend die NetSuite de afgelopen jaren bij haar Europese klanten heeft gezien," aldus Mark Woodhams, SVP en Managing Director NetSuite EMEA. "Bedrijven kiezen voor de cloud vanwege de schaalbaarheid en flexibiliteit, en kunnen hierdoor innovatieve producten en diensten leveren die sectoren veranderen. Een verzameling bedrijfsapplicaties die wordt aangestuurd vanuit één database, zoals NetSuite, ligt aan de basis van dit succes. NetSuite biedt een cloudoplossing voor financiën, voorraad- en orderbeheer, CRM, e-commerce en warehouse management met een sterk en flexibel ontwikkelplatform, dat bedrijven eenvoudig kunnen aanpassen aan hun bedrijfsbehoeften. Daarnaast kunnen systemen van derden eenvoudig geïntegreerd worden."
 
Basis voor internationale groei
Uit het onderzoek van Frost & Sullivan blijkt dat van alle IT-beslissers die zich bezighouden met IT-problemen als gevolg van internationale expansie 75 procent gelooft dat de cloud hen kan helpen bij het oplossen van deze problemen. Van de managers die zich zorgen maken over boekhoudkundige problemen bij internationalisering geeft 58 procent aan de cloud als oplossing te overwegen.
 
Een uitgebreide analyse van het onderzoek is te vinden in een whitepaper van Frost & Sullivan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Industry 4. 0: hoe ‘de opkomst van de machines’ wordt gedreven door de cloud
 Complexiteit en een gebrek aan integratie zitten een succes zakelijke cloud in de weg
 Marketing- en klantengegevens in gevaar bij cloud-applicaties
 Vijf mythes over de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10