zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf mythes over de cloud

30 mei 2016 - De cloud heeft zonder twijfel de rol van technologie in het bedrijfsleven veranderd. Het is een innovatieve en krachtige ontwikkeling die op veel manieren kan worden ingezet. Toch wordt de cloud ook vaak gezien als een eenvoudige oplossing voor complexe IT-problemen.

Echter, het migreren van ingewikkelde, organisatiebrede en technologische oplossingen naar de cloud is niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Voor dit proces is een goede strategie en juiste planning van belang. De overstap naar de cloud kan veel voordelen bieden, maar vergt ook een goede voorbereiding. Om een goede keuze te maken voor een passend cloud-systeem en misverstanden de wereld uit te helpen, zet OpenText vijf mythes op een rij over de cloud.1. Cloud is een technologie keuze
Overstappen naar de cloud is meer dan alleen het bewust zijn van de technische mogelijkheden of weten welke soort cloud het meest geschikt is voor het bedrijf. Migratie naar de cloud is een zakelijke beslissing die de gehele organisatie aangaat. Bespreek dan ook met de gehele organisatie de strategische doelen, zakelijke voordelen en nadelen, mogelijke productiviteitswinst en natuurlijk informatiebeveiliging. Er is geen ‘one-size-fits-all’-oplossing, dus kijk als organisatie wat de behoefte is en kies op basis daarvan een cloud-systeem.

2. Cloud is niet veilig
Deze veiligheid heeft u zelf in de hand. Veel bedrijven zijn bang voor migratie naar de cloud omdat ze denken dat hun gegevens hier niet goed zijn beveiligd. IT-dienstverlening is voor cloudleveranciers hun core business en zij zorgen ervoor dat de technologie, de fysieke locaties en het personeel voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Individuele bedrijven hebben echter niet altijd de middelen om deze beveiligingsniveaus te halen. Ga er dan ook niet meteen vanuit dat alles direct goed is beveiligd. Bekijk en bespreek de beveiligingsmogelijkheden van de cloudaanbieder. Controleer de processen en certificering en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de certificerings-, wets,- en kwaliteitseisen waarbinnen uw organisatie opereert, aan moet voldoen.

3. Cloud is een alles of niets propositie
Het is niet noodzakelijk om alles via de cloud te doen. Veel leveranciers pushen tegenwoordig een cloudstrategie, waarbij cloud de enige totaaloplossing is. Toch is cloud niet per definitie de beste oplossing voor alle IT-vraagstukken binnen een organisatie. Steeds meer organisaties gebruiken hybride implementatieopties, waarbij een combinatie wordt gemaakt van meerdere cloudoplossingen. Systemen en processen op locatie, de private en publieke cloud. Een ervaren cloudaanbieder kan de organisatie hier vaak goed in adviseren en kiest samen met de onderneming de juiste cloudstrategie.

4. Cloud realiseert kostenbesparingen
Hoewel vaak wordt gedacht dat een verhuizing naar de cloud meteen zorgt voor lagere kosten, is dat slechts een deel van het verhaal. De ervaringen hiermee zullen per organisatie verschillen. Voordelen moeten worden gekoppeld aan de belangrijkste redenen om te migreren naar de cloud. Bij sommige bedrijven gaat het niet om kostenbesparingen, maar wordt er voordeel behaald doordat het serviceniveau binnen IT-afdelingen verbeterd wordt, bijvoorbeeld door een 24/7 ondersteuning. Anderen zullen juist profiteren van het feit dat er geen tijd meer wordt besteed aan het upgraden en onderhouden van software en hardware. Bekijk het brede perspectief aan voordelen vanuit een strategisch oogpunt en staar u niet blind op het kostenplaatje.

5. Cloud is Software-as-a-Service
De cloud is juist veel meer dan alleen Software-as-a-Service (SaaS). In eerste instantie is dit de meest zichtbare verandering, maar zeker niet de enige. Cloudservices bieden diverse oplossingen op verschillende gebieden, zoals e-commerce, supply chain transacties, platformen of infrastructuurdiensten. Maar ook het bieden van managed services of het hosten van applicaties in een private cloud, zijn zaken die voor organisaties belangrijk kunnen zijn en toegevoegde waarde bieden. Met dit groeiende aantal opties, is het belangrijk om zorgvuldig te evalueren wat u wilt bereiken met de cloudmigratie. Laat u door leveranciers geen mogelijkheden opleggen die niet binnen het bedrijf passen. Stel de zakelijke behoeften vast en zoek daarbij de juiste cloudoplossing.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Databeveiliging en cloudoplossingen topprioriteit bij Europese IT-investeringen
 In vijf stappen naar een succesvolle overgang naar de cloud
 Behoefte aan meer vertrouwen in de beveiliging van de cloud
 Tips om te voldoen aan de wet met uw cloudsystemen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10