zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Industry 4. 0: hoe ‘de opkomst van de machines’ wordt gedreven door de cloud

14 september 2016 - De technologieën achter de ‘Vierde Industriële Revolutie’ – Industry 4.0 – zijn ontwikkeld op basis van een cloudinfrastructuur. Uit het rapport The Oracle Cloud: Opening up the Road to Industry 4.0 blijkt dat bedrijven de cloud zien als een onbeschreven bladzijde waarop ze hun innovatiestrategieën bouwen: van robotica tot en met kunstmatige intelligentie.

In het onderzoek werden twaalfhonderd beslissingsbevoegden in EMEA ondervraagd over hoe bedrijven de overgang naar Industry 4.0 in goede banen leiden. De resultaten geven inzicht in welke technologieën hun interesse hebben om succesvol te blijven in dit door data gedreven tijdperk. Honderd van de twaalfhonderd beslissingsbevoegden zijn afkomstig uit de Benelux. Dit persbericht bevat lokale cijfers.


 
Nieuwe innovatiestrategieën
De meerderheid van de bedrijven implementeert momenteel nieuwe innovatiestrategieën of is van plan dat te doen:
 
  • 64 procent heeft roboticatechnologie geïmplementeerd of is van plan dat te doen;
  • 55 procent werkt met kunstmatige intelligentie of is van plan dat te doen.

Cloudinfrastructuur 
De meeste bedrijven erkennen dat een cloudinfrastructuur vereist is om deze technologieën tot leven te brengen. 66 procent is van mening dat een enterprise-cloudplatform organisaties de mogelijkheid biedt innovatie als robotica en kunstmatige intelligentie te gelde te maken.
 Een grote meerderheid van de bedrijven loopt op schema als het gaat om hun plannen voor de implementatie van één geïntegreerd cloudmodel binnen hun gehele organisatie.
Op dit moment heeft slechts zes procent een geïntegreerd cloudmodel voor legacy-applicaties en nieuwe platforms. 38 procent zegt echter zo’n model dit jaar nog te implementeren, en nog eens 46 procent verwacht dit in 2017 te doen.
 
Voorop lopen is essentieel
Pascal Giraud, Senior Director IaaS Foundation & Cloud Platform bij Oracle EMEA: "Ondanks een onzeker economisch klimaat begrijpen bedrijven dat met de snelheid waarin de huidige markt zich ontwikkelt, vooroplopen belangrijker is dan ooit. Een aantal van de meest succesvolle bedrijven ter wereld is opgericht tijdens de piek van de financiële crisis: denk aan Uber en Airbnb. Hieruit blijkt dat er altijd kansen zijn. Met de start van Industry 4.0 komen bedrijven wat innovatie betreft, terecht in ofwel een snelle ofwel een langzame rijstrook. De opkomst van geïntegreerde cloudinfrastructuren heeft het voor bedrijven goedkoper en makkelijker gemaakt om de concurrentie vóór te zijn."
 50 procent van de Benelux-respondenten gaf aan dat het onvermogen om snel innovatieve apps te implementeren, een van de uitdagingen is waar ze op het gebied van cloudimplementaties op dit moment mee te maken hebben. Daarnaast zegt 44 procent dat de benodigde tijd om te innoveren het grootste inefficiëntiepunt is in zijn huidige platformmodel. 52 procent zegt hetzelfde over de integratie van gebruikte diensten.
 
Extra informatie
Cloud: Opening up the Road to Industry 4.0
Oracle Your Cloud, Your Way
Oracle Compute Services
Oracle Cloud Platform

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wordt u straks vervangen door een robot?
 Sociale robots moeten levenskwaliteit mensen verbeteren
 Merendeel IT’ers verwacht dat robots in 2030 het werk doen
 Robots maken bedrijven slimmer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10