zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud wordt mainstream. . .

22 september 2016 - Gebrek aan strategie, verouderde organisatiestructuren en een IT-omgeving die niet goed is afgestemd op de bedrijfsvoering: uit een door Cisco gesponsord wereldwijd onderzoek naar cloud-gebruik blijkt dat de cloud steeds vaker wordt toegepast, maar dat slechts weinig organisaties optimaal profiteren van de mogelijkheden.

Volgens het onderzoek gebruikt 68 procent de cloud om de bedrijfsvoering te verbeteren; dit is een toename van 61 procent ten opzichte van het eerste onderzoek een jaar geleden. Vooral native cloudapplicaties voor beveiliging en het Internet of Things (IoT) worden veel gebruikt. Niettemin heeft 69 procent van de organisaties geen volwassen cloud-strategie; slechts drie procent gebruikt de cloud om meer omzet te genereren.  



Zakelijk voordeel uit de cloud
Marc Samsom, Manager Datacenter en Cloud, Cisco Nederland: "Hoewel steeds meer organisaties cloud-oplossingen inzetten om daar zakelijk voordeel mee te behalen, blijkt uit dit onderzoek duidelijk dat het merendeel nog ver verwijderd is van een geoptimaliseerd cloud-model. Dat komt omdat veel van deze bedrijven zich nog in een vroeg stadium bevinden van de overstap en nog geen heldere cloud-strategie hebben. Deze bedrijven kunnen we helpen beter hun weg te vinden met nieuwe diensten waarmee zij veel gemakkelijker en sneller een zeer goed beveiligde en geoptimaliseerde cloud-omgeving kunnen creëren. Een omgeving die ook volledig is toegespitst op hun specifieke zakelijke behoeften."

Extra omzet uit de cloud
Gemiddeld kunnen bedrijven die de cloud goed weten te gebruiken een extra omzet van drie miljoen dollar per cloud-applicatie tegemoet zien, plus een kostenbesparing van een miljoen. De hogere omzet is voornamelijk het resultaat van extra verkoop van producten en diensten, het feit dat sneller nieuwe klanten geworven kunnen worden of door betere mogelijkheden om nieuwe markten aan te boren. Het onderzoek maakt ook duidelijk dat 95 procent van de organisaties, die een geoptimaliseerde cloud-strategie hebben, gebruikmaakt van hybride IT-omgevingen met meerdere private en publieke clouds.

Nederland onder het gemiddelde
Het door Cisco gesponsorde onderzoek 'Cloud going mainstream: all are trying, some are benefiting, few are maximizing value' is uitgevoerd door IDC; hiervoor werden 6.100 IT-beslissers in 31 landen benaderd die private, publieke of hybride clouds hebben geïmplementeerd. Gemiddeld zegt 45 procent van de ondervraagden een hybride cloud-oplossing te gebruiken. Nederland zit daar met 42 procent iets onder, Zuid-Korea is met 55 procent koploper. De meeste ondervraagden geven aan problemen te ondervinden om de cloud-gebruik optimaal in te zetten. Daarbij gaat het vooral om gebrek aan vaardigheden, de afwezigheid van een heldere strategie en roadmap, verouderde organisatiestructuren en een IT-omgeving die niet goed is afgestemd op de bedrijfsvoering.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Industry 4. 0: hoe ‘de opkomst van de machines’ wordt gedreven door de cloud
 Complexiteit en een gebrek aan integratie zitten een succes zakelijke cloud in de weg
 Management gaat voor digitaal businessmodel
 Bemoeienis manager bepaalt succes van de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10