zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgever faciliteert werknemer niet in thuiswerken

19 juli 2016 - Een kleine 40 procent van de Nederlandse werknemers moet alle faciliteiten die nodig zijn om thuis te kunnen werken zelf regelen, ook al geeft de wet aan dat bij thuiswerken een goede werkplek nodig is en dat de werkgever hiervoor moet zorgen. Slechts negen procent krijgt alles wat nodig is voor werken buiten kantoor door de werkgever vergoed.

Bijna een kwart krijgt slechts een deel vergoed. Dat blijkt uit onderzoek van Epson onder 500 medewerkers van diverse Nederlandse bedrijven.


Onder faciliteiten voor thuiswerken wordt in de wet onder meer een goede stoel, tafel, de juiste verlichting, computers en beeldschermen genoemd. Uit het onderzoek bleek dat 53 procent van de ondervraagden de laptop of desktop om thuis te werken zelf heeft betaald. Daarbij is 61 procent van de printers die thuis voor het werk gebruikt worden, betaald door de werknemer zelf. Een goede bureaustoel (zes procent) of een bureau (drie procent) worden evenmin gul vergoed door de werkgever.

Eenmalige investering
"Printen is tegenwoordig een stuk goedkoper dan veel mensen beseffen," stelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. "Het is voor werkgevers een eenmalige, geringe investering en ook de kosten op de langere termijn zijn goed te beheersen."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Benelux een van de Europese voorlopers in flexibel werken
 'We willen het liefst thuiswerken, tenzij we ook kunnen slapen op kantoor'
 Werknemer zou zichzelf niet laten thuiswerken
 De aard van de mensen en thuiswerken
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
19-07-2016
 | 
08:41 uur
De gezondheid en fitheid van de werknemer dient centraal te staan, dan presteert hij het beste. Fantastisch dat veel werkgevers nu al de controle loslaten om werknemers thuis te laten werken. Dat bespaart ze tijd, ze kunnen b.v. ook de kids opvangen na school, en verspillen minder tijd aan het koffieapparaat, ws. zijn ze loyaler aan de werkgever. Een goede stoel en bureau zijn echter zeer belangrijk om uitval -ziekte, fysiotherapie- te voorkomen. Kleine investering die zich snel terugverdient. Die stap dient het merendeel van de werkgevers ws. nog wel te zetten.
E.m. Van der Last  |   | 
19-07-2016
 | 
12:13 uur
Printen? Dat is echt héél achterhaald. Ook traditionele werkplekken zijn héél achterhaald. Namelijk: zitten is het nieuwe roken. Er zijn vele nieuwe inzichten beschikbaar die makkelijk en goedkoop te integreren zijn voor het thuiswerken. En waarom alleen de verantwoordelijkheid van de werkgevers. Laat werknemers hun eigen thuiswerkplek onder de loep nemen met adviesmogelijkheid van een Arbodienst oid
Erwin  |   | 
19-07-2016
 | 
13:50 uur
Een laptop is gebruikelijk. Tafel/bureau bespreekbaar indien aparte ruimte hiervoor ingericht wordt. Goede stoel dient dan ook zeker ergonomisch te zijn. Verlichting lijkt me overbodig.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10