zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rob van Gijzel verkozen tot de eerste ‘European Digital Leader’

29 juni 2016 -  Rob van Gijzel, scheidend burgemeester van Eindhoven, is door CIONET verkozen tot de eerste ‘European Digital Leader’ tijdens het internationale CIO CITY congres in Amsterdam. Van Gijzel heeft deze internationale prijs gekregen voor zijn verdienste om Eindhoven uit te dragen als een van de Smart Cities van de wereld.

Zelf spreekt hij liever van smart society, waarin niet de technologie dominant is, maar de verbinding van technologie met de inwoners. Volgens de jury heeft Van Gijzel heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de Brainport Eindhoven regio in 2011 door het in New York gevestigde Intelligent Community Forum is uitgeroepen tot ‘smartest region in the world’ boven regio’s zoals Seoul en Silicon Valley.



Digitale transformatie
We leven in een tijd van Digitale Transformatie. Er is geen markt of organisatie die niet geraakt wordt door deze transitie. We zien nieuwe organisaties, bedrijfsmodellen en processen ontstaan die ook nog eens met steeds grotere snelheid tot stand komen. Deze transitie gaat niet vanzelf en zal niet in één keer goed gaan. Het vraagt dus om sterke leiders die zich richten op de lange termijn en niet bang zijn voor falen. De criteria waarop de jury de kandidaten heeft beoordeeld zijn initiatief nemen tot en leiding geven aan digitale transitie van een organisatie of binnen een breder ecosysteem, het inspireren tot nieuwe ideeën en het hebben van uitdagende visie.

Brainport
Van Gijzel geeft als burgemeester persoonlijk leiding aan de digitale ontwikkeling van Brainport Eindhoven regio. Zo wordt binnen de stichting Brainport in samenwerking met de overheid, bedrijven, kennisinstellingen en de eigen inwoners, Eindhoven ontwikkeld als één van de Europese topregio’s voor innovatie en kenniseconomie. Hierbij wordt met diverse vormen van samenwerking en co-creatie geëxperimenteerd. Om die reden hanteert Eindhoven als misschien wel enige stad in de wereld het uitgangspunt in haar besluitvorming dat zaken mogen mislukken. Volgens Van Gijzel kunnen experimenten immers niet altijd slagen: "Steden zijn het mesoniveau waar ondernemers, overheid, kennisinstellingen, maatschappelijke instellingen en inwoners elkaar fysiek ontmoeten. In steden vindt uitwisseling van ideeën en nieuwe technologieën plaats, daarom zijn steden broedplaatsen van economische, sociale en bestuurlijke innovatie. Experimenten zijn daarin essentieel. Die unieke positie van steden zou veel beter gefaciliteerd moeten worden door het weghalen van innovatie-belemmerende regelgeving en het geven van meer financiële ruimte."
Hendrik Deckers, oprichter en algemeen directeur van CIONET International: "Als bestuurder heeft van Gijzel al jaren geleden de impact ingezien van de digitale transitie op de hele maatschappij en is dit ook blijven uitdragen. Wij zijn dan ook verheugd dat iemand van zijn statuur verkozen is als Digital Leader van Europa en hopen dat hij een voorbeeld functie zal zijn voor vele andere bestuurders."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Maak bedrijfsprocessen efficiënt met zelfontwikkelde applicaties
 Voorkom tekort aan talent in de digitale wereld
 Digitalisering vraagt meer vaardigheden, professionaliteit en soft skills
 Digitale transformatie: zeven concrete stappen naar succes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10