zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Maak bedrijfsprocessen efficiŽnt met zelfontwikkelde applicaties

23 mei 2016 - Mobiele applicaties zijn noodzakelijk voor bedrijven om competitief en relevant te blijven. Flexibele applicatieontwikkeling is een belangrijke voorwaarde om de digitale transformatie van bedrijven te realiseren. Steeds meer bedrijven hebben dan ook een ‘mobile first’-strategie omarmd en zijn bezig met het ontwerpen van bedrijfsapplicaties voor gebruik op mobiele apparaten, zo blijkt uit onderzoek van Progress.

Stephan Leferink, general manager Benelux bij Progress, legt uit wat de voordelen van deze applicaties zijn en hoe bedrijven deze zelf kunnen (laten) ontwikkelen en inzetten.


 
De competitieve voordelen van interne applicaties
Er zijn twee belangrijke argumenten om te investeren in maatwerk applicaties voor de interne organisatie; het verbetert de productiviteit van werknemers en het creëert nieuwe dienstverlening door bestaande data binnen bedrijfssystemen te gebruiken. Met flexibele bedrijfsapplicaties kunnen bedrijven beter voldoen aan de competitieve druk, de eisen van de klant en de werkdruk die het meebrengt voor werknemers.
 Door medewerkers mobiele applicaties op de werkvloer te bieden, zijn ze in staat om hun taak veel efficiënter uit te voeren. Een applicatie biedt de medewerker een centraal en real-time overzicht van alle data die actueel zijn voor zijn dagelijkse werk. Zo kan de medewerker sneller beslissingen nemen of worden aangestuurd, gebaseerd op de data van deze applicatie.
 Applicaties kunnen, behalve het verbeteren van productiviteit voor de werknemer, ook de relatie met derde partijen verbeteren. Wanneer een salesmedewerker bijvoorbeeld een afspraak heeft met een klant, is het efficiënt om alle informatie, zoals voorafgaande correspondentie met de klant, overzichtelijk in een applicatie te hebben. Deze informatie was eerst verspreid over verschillende systemen, waardoor het vinden van alle informatie een tijdrovende bezigheid was. Door de informatie overzichtelijk binnen een enkele applicatie weer te geven, kan de salesmedewerker veel efficiënter te werk gaan. Omdat de medewerker alles tot in detail kan voorbereiden, wordt de klant tevens een prettigere ervaring geboden, wat bijdraagt aan de klantloyaliteit en de totale customer journey.
 
De ontwikkeling van applicaties
Van oudsher is het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties echter een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. IT-afdelingen hebben het druk met het beheren van bedrijfskritische systemen en hebben vaak geen tijd voor het ontwikkelen van apps die onder andere de bedrijfsprocessen kunnen verbeteren.
 Tegenwoordig is er echter de mogelijkheid om bedrijfsapplicaties te ontwikkelen met minimale kennis van programmeertaal. Dit stelt bedrijven in staat om medewerkers zonder specifieke IT-kennis in te zetten om een applicatie te ontwerpen. Door middel van rapid application development (RAD)-software, kunnen eindgebruikers zelf bedrijfsapplicaties ontwikkelen. Hiervoor is geen specifieke programmeerkennis vereist. Deze platformen zijn namelijk ingericht op ‘no code’ of ‘low code’ ontwikkeling. Dit houdt in dat een medewerker een applicatie vorm kan geven door eenvoudigweg te klikken op icoontjes en deze te slepen (‘drag and drop’), zonder dat hier het schrijven van code aan te pas komt. De code achter deze feature is voorgeprogrammeerd en wordt op de achtergrond weggeschreven. Op deze manier wordt er druk weggenomen bij de IT-afdeling om applicaties te ontwikkelen. Daarnaast kost het ontwikkelen van applicaties met no code of low code veel minder tijd en werkt het efficiënter, waardoor applicaties sneller en eenvoudiger kunnen worden ontwikkeld.
 
Integratie
Om de bedrijfsprocessen efficiënt te laten verlopen en alle data te stroomlijnen, moet de applicatie nog wel worden gekoppeld aan andere systemen die er binnen een bedrijf draaien, zoals financiële en time managementsystemen. Om dit te realiseren, moet er worden gekozen voor een RAD-ontwikkelingsplatform dat het mogelijk maakt om applicaties met alle systemen te integreren. Het is hierom van belang dat ontwikkelaars, managers en de IT-afdeling samenwerken om ervoor te zorgen dat elk systeem binnen de applicatie aan bod komt en niks over het hoofd wordt gezien.
Het ontwikkelen van maatwerk applicaties is van belang voor organisaties die hun bedrijfsprocessen flexibel wensen te digitaliseren en efficiënt willen inrichten. Hiermee worden kosten en tijd bespaard. Tegelijkertijd biedt het competitieve voordelen ten opzichte van de concurrentie en een betere service naar de klant.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
 Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risicoís
 70 procent Europese organisaties zet al AI in
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zorg voor consistente klantervaringen met SIP trunking (spraakdiensten)
  Waarom u het technisch beheer van Oracle applicaties niet zou moeten uitbesteden
 Investeren in Ďmobileí loont
 Meer investeringen in ontwikkeling mobiele applicaties
 
 
reacties
 
Anton  |   | 
24-05-2016
 | 
20:02 uur
Goed artikel, bedrijfsprocessen zullen ook steeds sneller veranderen en dus moeten worden aangepast. Als men dan moet wachten op een IT partij ben je veel tijd en geld kwijt. Ik zie bedrijven vooralsnog niet erg hard aan de slag gaan met het zelf bouwen van applicaties. Iedere bedrijfsproces een aparte applicatie lijkt me ook niet handig vanuit de gebruikerskant. Wel zijn er nu al applicaties in de markt waarin je zelf zonder moeilijke codes bedrijfsprocessen kunt automatiseren, denk bijvoorbeeld aan Leanforms. Met een webservices is eenvoudig te communiceren met andere applicaties waarbij tevens nog een stukje veiligheid en controle kan worden ingebouwd alvorens de data naar het ERP te schieten. Door de inzet van een add-on (AppForms) kan deze applicatie zelfs op mobile device worden gebruikt. Communicatie wordt sterk versneld en verbeterd. Last but not least, door inzet van eigen ontwikkelde applicaties of een tool als Leanforms kan ook op licentiekosten van andere applicaties worden bespaard. Ook niet onbelangrijk.
Roy  |   | 
8-06-2020
 | 
15:34 uur
Ik ben het ermee eens dat het voor veel bedrijven relevant is om een mobile-first strategie te omarmen. Alleen op die manier kan je bedrijfsprocessen digitaliseren. Het ontwikkelen van een eigen app kost alleen veel geld en tijd, waarbij je wellicht ook te maken krijgt met externe partijen. De app ontwikkelaars liggen op dit moment niet voor het oprapen. Er zijn echt genoeg alternatieven die hierbij kunnen helpen, zodat je ook als kleinere organisatie de bedrijfsprocessen kan vertalen naar een mobile first omgeving.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Zieke medewerker bleef werken om financiŽle redenen
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
meer top 10