zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT Operations Analytics essentieel voor het voorspellen van IT-performance

8 juni 2016 - Verstoringen in het IT-landschap hebben steeds meer impact en worden almaar kostbaarder. Organisaties die hun IT-omgeving voorspelbaarder, veiliger en wendbaarder willen maken, zullen steeds meer bewegen richting IT Operations Analytics (ITOA).

Dit stelt Ymor in haar nieuwste whitepaper ‘ITOA – van achteruitkijkspiegel naar glazen bol’. In dit whitepaper wordt dieper ingegaan op hoe organisaties big data optimaal kunnen aanwenden om hun performance management te verbeteren. ITOA wordt ingezet als ‘the next step’ na Application Performance Management (APM). Ymor beschrijft deze transitie aan de hand van een ITOA-volwassenheidsmodel.


 
Monitoring IT-omgeving
ITOA is een strategie die op basis van diverse databronnen de volledige IT-omgeving continu monitort en de impact van verstoringen op bedrijfsprocessen inzichtelijk maakt. Hierdoor kunnen voorspellingen gedaan worden over het gedrag van systemen en applicaties op zowel de korte als de lange termijn, en kunnen incidenten worden voorkomen of opgelost nog voordat ze impact hebben. Waar APM voornamelijk proactief IT-management mogelijk maakt, voegt ITOA preventieve waarde toe. IT Operations Analytics wordt door diverse analisten aangewezen als de belangrijkste ontwikkeling in performancemanagement voor de komende jaren. Verwacht wordt dat in 2018 25 procent van de top 2000-bedrijven beschikt over een ITOA-platform dat data verzamelt en analyseert om IT-omgevingen stabiel, wendbaar en veilig te houden.

Prominente rol IT
Martin van den Berge, CEO van Ymor: "IT speelt een steeds prominentere rol in organisaties en businessprocessen zijn steeds vaker afhankelijk van IT-systemen. Daardoor hechten organisaties terecht steeds meer belang aan realtime inzicht in het functioneren van de IT-omgeving. Vaak blijft het echter bij een constatering op basis van bits en bytes, maar wat echt interessant is, zijn de gevolgen voor eindgebruikers en klanten. Wat betekent het als een webshop een seconde sneller of langzamer laadt? Of als een applicatie op kritieke momenten vertraagt of vastloopt? Hoeveel omzet gaat dan verloren en hoeveel productiviteitsverlies treedt er op? Om dit soort vragen draait het bij IT Operations Analytics. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden deze te beantwoorden. Doordat over steeds meer bedrijfsprocessen data wordt vastgelegd, is het mogelijk om de verzamelde IT-data te correleren met business-data. Die correlaties bieden informatie om verstoringen in het IT-landschap te voorkomen en helpen de IT-manager bij het bepalen van strategieën en de bijbehorende budgetallocaties."
 
Het whitepaper ‘IT Operations Analytics - van achteruitkijkspiegel naar glazen bol’ is vrijblijvend te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De toekomst van analytics: vier speculaties
 Big Data Analytics: wat zijn de ROI en Trends?
 Analytics is de bewezen grote winnaar
 Organisaties staan te springen om Big Data, BI en Analytics binnen CRM
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10