zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Herkenbare carrièrefouten die u te allen tijde wilt voorkomen

4 april 2016 - Tijdens uw carrière komt u ongetwijfeld verschillende valkuilen tegen. Slechts één misstap kan al invloed hebben op uw professionele loopbaan. Hays stelde een lijst samen van de zeven meest gemaakte carrièrefouten. Door deze fouten te voorkomen en tegelijk focus en passie voor uw werk te behouden, komt u verder in uw carrière en haalt u tegelijk meer plezier uit uw werk.

1.       U staat stil


Als u al enige tijd dezelfde baan hebt, gaat u u op een gegeven moment zo op uw plek voelen, dat u vergeet om uzelf verder te ontwikkelen. Een no-go met de snel veranderende technologie van tegenwoordig, want op een gegeven moment kunt u het niet meer bijbenen. Collega’s zitten u op de hielen of erger: ze halen u in. Maar, met iets meer moeite kunt u al ontzettend ver komen. Susie Timlin, Global Director van People & Culture bij Hays stelt: "Door elke dag net dat beetje meer inspanning in uw werk te steken en uzelf meer en meer buiten uw comfortzone te begeven, haalt u meer uit uw werk."
 
2.       U kijkt niet naar the bigger picture
Wanneer u begrijpt wat een bedrijf wil bereiken, kunt u u ook beter met het bedrijf identificeren, begrijpr u beter hoe u past binnen het bedrijf en hoe u bijdraagt aan het succes. Timlin: "Een breder begrip en meer waardering ontwikkelen voor de doelen van jouw organisatie vergroot niet alleen u zin en passie voor wat u doet, maar zorgt er ook voor dat u succesvoller bent."
 
3.       U verbrandt de schepen achter u
De zakenwereld is een kleine wereld waarin u reputatie van groot belang is. "Relaties, netwerken en mond-tot-mond-aanbevelingen zijn ontzettend belangrijk in u carrière. Verbrandt u na een carrièremove de schepen achter u, dan zult u erachter komen dat dit u belemmert wanneer u de volgende keer op zoek gaat naar een baan,"zegt Timlin.
 
4.       U denkt voortdurend dat het gras groener is bij de buren
Voordat u besluit om van baan te wisselen, moet u uzelf afvragen waarom u het doet. Per slot van rekening kunt u ook flink teleurgesteld raken. Het gras is namelijk niet altijd groener bij de buren. "U moet zeker weten dat het wisselen van baan de juiste keuze voor u is, voordat u gaat zoeken naar een alternatief," zegt Timlin.
 
5.       U negeert uw onderbuikgevoel
Wanneer u langere tijd in een bepaalde industrie werkt, ontwikkelt u een beter begrip van de gang van zaken in die industrie. Dat heet ervaring. Laat uw instinct vooral leiden door uw ervaring, want daar wint u het mee van jongere werknemers. "Om te voorkomen dat u ergens spijt van krijgt in de toekomst, moet u vooral niet te voorzichtig zijn en vertrouwen op u intuïtie," stelt Timlin.
 
6.       U focust niet op de meest rendabele projecten
Het is belangrijk om u te focussen op de juiste projecten, in plaats van op kleinere taken die wellicht niets toevoegen aan het bedrijf. Uzelf laten gelden op u werk, verhoogt namelijk uw motivatie om te presteren. "Focus op projecten die uw bedrijf vooruit brengen, winst opleveren en uiteindelijk helpen om het bedrijf te laten groeien," adviseert Timlin.
 
7.       U gelooft niet in uzelf
Twijfelen aan uzelf kan gevaarlijk zijn - als u niet in uzelf gelooft, doen collega’s dat ook niet. Het is belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen in de beslissingen die u maakt. "Probeer zelfverzekerdheid op te bouwen door terug te denken aan al dat u al hebt bereikt in uw carrière," zegt Timlin. "U  bent beter dan u denkt"

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast
 Motorverkoop op weg naar herstel na coronadip
 Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mentor helpt bij drempelvrees carrièrestap IT-professionals
 Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016
 Young Professionals best tevreden met carrière
 'Val op door te laten zien dat u passie hebt'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek
Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar
Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots
Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
meer top 10