zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016

9 december 2015 - Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016 maar blijven kritisch. Dat blijkt uit de jaarlijks terugkerende enquête gericht aan 10.000 senior finance professionals van LIME Search&Connection.

De reden om in 2016 van werkgever te wisselen is een combinatie van een uitdagender baan, een verbetering van salaris en concrete groeimogelijkheden. 80 procent van de ondervraagden hoopt in 2016 een carrièrestap te maken. Uit het onderzoek van najaar 2014 waarin LIME ruim 10.000 senior finance, tax en treasury professionals vroeg naar hun carrière wensen voor 2015, bleek dat ruim 83 procent een nieuwe functie ambieerde in 2015. De onderzoeksresultaten van dit jaar waarin dezelfde groep gevraagd is naar de gerealiseerde ambities en hun wensen voor 2016, blijkt dat maar 23 procent daadwerkelijk een nieuwe baan heeft gevonden.


 
Gebrek aan uitdaging
Emile Ipenburg, partner van LIME, zegt hierover: "Ondanks de grote wens om van baan en werkgever te wisselen is in 2015 wel gebleken dat een zeer groot deel is blijven zitten. Een gebrek aan uitdagende kansen, salarisverbetering en doorgroei zijn de voornaamste redenen voor het niet overstappen naar een nieuwe baan. We zien dit niet wezenlijk veranderen in 2016. Ook daarin is met 80 procent de wens voor verandering groot, de kritische blik ook. "
 
Prikkelende omgeving
Senior finance professionals hebben behoefte aan een prikkelende omgeving en een uitdagend takenpakket en als dit of uitzicht daarop niet wezenlijk verschilt van hun huidige functie, is de trigger voor verandering niet groot genoeg en blijft men zitten. Als daarbij ook een stap in salaris uitblijft, zal de huidige professional er eerder voor kiezen om te blijven. Ondanks dat ruim 72 procent zeer positief is over de economische ontwikkelingen in 2016 lijkt opportunisme toch niet de realiteitszin in te halen.
 
Belangrijkste bevindingen
De belangrijkste bevindingen uit de LIME CareerIndex 2016 op een rij
1. Ruim 82 procent van de Senior Finance Professionals gaf in 2014 aan te willen wisselen van baan. 23 procent heeft dit in 2015 daadwerkelijk gedaan.
2. Ruim 80 procent wil in 2016 wederom een carrièrestap maken. De belangrijkste redenen zijn: uitdaging, salarisverbetering en groeimogelijkheden.
3. Het aandeel variabele beloning van het totale salarispakket in 2015 is substantieel hoger dan in 2014. Was dit in 2014 gemiddeld nog twaalf procent, in 2015 is de gemiddelde bonus bijna 20 procent van het totale salaris.
4. Het aantal professionals met een positief gevoel over het nieuwe jaar is gestegen naar 72 procent ten opzicht van 58 procent vorig jaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese CFO’s minst optimistisch over economische ontwikkeling
 Vraag naar financieel specialist blijft dalen
 CFO's pessimistisch over bonus, positief over lonen
 Hoeveel verdienen financiële leiders wereldwijd?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10