zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Genomineerden Young Sourcing Professional 2016 bekend

21 maart 2016 - Strategische sourcing is een krachtig stuurinstrument voor bedrijven en instellingen. Steeds meer organisaties professionaliseren hun sourcing en stellen daarvoor nieuwe professionals aan. 21 van deze jonge, enthousiaste sourcing professionals durfden het aan om het Young Sourcing Professional programma van Quint in te gaan.

Halverwege het bijna zes maanden durende traject zijn zeven van hen doorgedrongen tot de grande finale op 21 april 2016. Daar wordt tijdens het Dutch Sourcing event de uiteindelijke winnaar gekozen door publiek en vakjury. Wie zal zich Young Sourcing Professional 2016 mogen noemen?


 
Kennis en inspiratie
Met het jaarlijkse Young Sourcing Professional (YSP) programma wil Quint veelbelovende en enthousiaste sourcingprofessionals tot 35 jaar de kans geven kennis en inspiratie op te doen, hun netwerk te vergroten en een podium te krijgen in een professionele ambiance. Daar moeten ze wel flink voor aan de slag, want het in zes maanden af te leggen traject is behoorlijk pittig.
 
De inhoud van het programma
Na de oproep in 2015 daartoe, schreven maar liefst 21 kandidaten zich in voor het YSP-programma, dat van start ging in oktober 2015. In een aantal zogenaamde ‘teaser talks’ - korte colleges en workshops - zijn door docenten en consultants van Quint diverse aspecten van sourcing behandeld. De topics liepen uiteen van het totale scala aan sourcingfacetten, samenwerken, leiderschap en sustainable sourcing, tot aan presentatietechnieken. Want ook het boeien en overtuigen van toehoorders behoort tot de skillset van de YSP. Daarnaast werken de YSP’s aan een assignment. Dit jaar is de opdracht het schrijven van een fact based sales pitch: overtuig je opdrachtgever van de waarde die kan worden gecreëerd met sustainable sourcing. 
 
Tussentijdse evaluatie
Tijdens een tussentijdse evaluatie in februari 2016 hebben zeven kandidaten de kwalificatieronde behaald op basis van hun talent, inzet en vakbekwaamheid. Daarmee zijn ze genomineerd voor de titel Young Sourcing Professional 2016.
De zeven genomineerden zijn, op alfabetische volgorde:
Sjors van der Beek, Universiteit Utrecht
Koen Franken, Provincie Gelderland
Erik Guldenaar, Nederlandse Spoorwegen
Lesley Kaziow, Achmea
Jeroen Koreman, KPN
Miranda Tjiang, ProRail Railinfrabeheer
Paul van der Weide,  REAAL Verzekeringen
 
De prijsuitreiking
Op 21 april 2016 wordt het YSP-programma afgesloten tijdens het Dutch Sourcing event van Quint. Hier wordt uit de genomineerden de Young Sourcing Professional van 2016 gekozen door het aanwezige publiek van Sourcing executives en een gerenommeerde vakjury, gevormd door C-level-functionarissen uit de Finance, Utility, Transport, en Food en Process branche. De winnaar ontvangt naast roem als prijs een coachingstraject door senior sourcingsconsultants van Quint.
 
Passie en vakmanschap
Mireille van Kol, Director Quint Academy: "Een young sourcing professional stroomt over van passie, blinkt uit in vakmanschap, is ondernemer en een doeltreffende netwerker. We bieden met het Young Sourcing Professional programma de kandidaten niet alleen kennis en inspiratie, maar ook de mogelijkheid hun netwerk te vergroten."
 
Inspiratie door visie
Odile de Vito (Virtual Clarity), Young Sourcing Professional 2015: "Het meedoen aan het Young Sourcing Professional programma  heeft mij veel gebracht. Gedurende het programma heb ik veel nieuwe dingen geleerd, maar het absolute hoogtepunt voor mij was het moment dat de bezoekers van het congres aangaven geïnspireerd te zijn door mijn visie op sourcing. Daarnaast heb ik door de deelname mijn netwerk uitgebreid met inspirerende professionals. Dit heeft onder andere geleid tot een vaste column in Outsource Magazine en de volgende stap in mijn carrière."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisaties moeten met collaboration-technologie concurrentiepositie verbeteren
 Organisaties maken effectiever gebruik van externe kennis bij inhuur zp’er
 Het '2016 Talent Trends Report’ is uit
 Sourcingprofessional bewuster van tarief externe IT’er
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10