zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties moeten met collaboration-technologie concurrentiepositie verbeteren

25 februari 2016 - Nieuw onderzoek in opdracht van Dimension Data laat zien dat technologie er niet in slaagt de concurrentiepositie van wereldwijd actieve bedrijven te verbeteren. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het 2016 Connected Enterprise Report.

Het rapport geeft een overzicht van de actuele status van implementaties van collaboration-strategieën en belicht wereldwijde trends en ontwrichtingen op dit gebied. De uitkomsten zijn gebaseerd op een onderzoek onder negenhonderd participanten in vijftien landen. Het ging om onder anderen IT-managers, CIO’s en line of business-managers in organisaties met meer dan duizend medewerkers.Teamwork
Volgens een op de vijf respondenten slaagt collaboration-technologie er niet in om de concurrentiepositie van zijn organisatie te verbeteren. 87 procent geeft aan dat collaboration-technologie wel het teamwork heeft verbeterd. 88 procent noemt een snellere besluitvorming als effect.
Wouter Bakker, Business Unit Manager Communications bij Dimension Data, zegt dat naast het verbeteren van de productiviteit en het teamwork ook omzetstijging een doel is van de inzet van collaboration-technologie.

Hogere omzet
"Rond de veertien procent – het op een na hoogste aantal respondenten in het rapport – zegt dat het vergroten van de omzet het belangrijkste doel is van zijn collaboration-strategie. Bij een op de drie organisaties is men van mening dat het vergroten van de omzet een van de drie belangrijke manieren was om het succes van een collaboration-project te meten."
"Bedrijven hebben wisselend succes geboekt bij het realiseren van verbeteringen door gebruik van collaboration-technologieën," zegt Brian Riggs, analist Enterprise Services bij onderzoeksbureau Ovum. "Zij hebben teamwork en productiviteit verbeterd, deels omdat dit mogelijk is doordat het daarbij om mensenwerk gaat. Het benutten van samenwerking om de concurrentiekracht te versterken, is echter veel gecompliceerder. Dat vereist grote veranderingen in de bedrijfsvoering van een organisatie en van haar rol in de branche. Deze wijzigingen kunnen veel tijd en inspanning vragen."

Bevindingen
Andere belangrijke bevindingen uit het rapport zijn de volgende.
 
  • Een kwart van de respondenten zegt het succes van samenwerkingsprojecten te meten op basis van de manier van implementeren in plaats van hoe het wordt gebruikt en geadopteerd binnen de organisatie. Een op de drie IT-afdelingen beschouwt het overbrengen van unified communications en collaboration naar de cloud als de belangrijkste technologietrend voor de eigen collaboration-strategie. Niettemin vertrouwt momenteel minder dan 25 procent op gehoste collaboration-services.
  • Bij een op de drie organisaties wordt enterprise social collaboration gebruikt door alle of de meeste medewerkers. Bij bijna de helft van alle bedrijven leeft de overtuiging dat social collaboration het komende jaar zal toenemen.
Kijk hier voor meer informatie over het 2016 Connected Enterprise Report.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Samenwerken cruciaal voor groei
 Inzet Collaboration Tools nog niet optimaal
 Hoe volwassen is online samenwerking?
 Uitgaven aan Unified Communications & Collaboration-technologieën lopen gevaar
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10